FK Željezničar ne prihvata stav MUP-a KS

Slučaj će ići sudskim putem

FK Željezničar ne prihvata stav MUP-a KS

E. Čaušević

FK Željezničar objavio je na svojoj službenoj klupskoj stranici da će sudskim putem dokazati da su poduzete sve mjere u smislu odiguranja derbija protiv Sarajeva.

Naime, Željezničar je 15. aprila na Grbavici igrao protiv Sarajeva, a za osiguranje ove utakmice MUP KS je postavio nekoliko zahtjeva za domaći klub. Ipak, iz MUP-a KS su dostavili prekršajni nalog u kojem se konstatuje da Željezničar nije izvršio sve propisane mjere.

Povodom toga propisane su novčane kazne u iznosu od 3.000 KM za klub, te 1.000 KM za klupskog komesara za bejbjednost. No, iz FK Željezničar su objavili da neće prihvatiti ovakav stav MUP-a KS, te da će sudskim putem dokazati da su poduzete sve mjere u smislu osiguranja navedene utakmice. Kao i da zahtjevi MUP-a KS za koje nije nadležan klub ne mogu biti osnov za kažnjavanje.

FK Željezničar je ranije upoznao javnost sa zahtjevima koje je postavio MUP KS u sklopu priprema za vječiti derbi. Iz kluba sa Grbavice navode da su ispunjeni svi zahtjevi osim jednog, a to je asfaltiranje južne longitudinale jer klub nije bio investitor navedenog projekta.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi