Goražde posljednji putnik u niži rang

Odigrane utakmice posljednjeg kola Prve lige FBiH

Goražde posljednji putnik u niži rang

S. Mlaćo

Danas su odigrane utakmice posljednjeg 30. kola Prve lige Federcije BiH za sezonu 2016/2017.

Tražio se peti putnik za niži rang, s obzirom da već ranije to bili Novi Travnik, Radnički, Bosna Sema i Budućnost.

Na kraju je to ekipa Goražda koje je danas odmjerila snage sa Bosnom iz Visokog, a završeno je 3:1 za goste kojima ova pobjeda ipak nije pomogla.

Čapljina je opstanak osigurala pobjedom nad Koševu nad Bosna Semom, a junak Čapljinaca bio je Salko Jazvin pogotkom sa 11. metara u 80. minuti.

Jedinstvo se mučilo protiv Budućnosti nakon prvih 45. minuta, ali su na kraju navijači tima iz Bihaća imali razloga za slavlje. Gosti su poveli preko Abdurahmana Beširovića, ali je stvario na početak u 40. minuti vratio Miloš Galin.

U drugom poluvremenu dva pogotka Anesa Nuspahića za važnu pobjedu Jedinstva (3:1).

Travnik je na svojoj Piroti sa 5:3 savladao Orašje. Veziri su poveli preko Ćivića, da bi na 2:0 povećao Zukić, a zatim za 3:0 pogodio Kadrić. Do kraja su za domaće dva puta još pogađa Sbahudin Jusufbašić,  a u redovima gostiju u listu strijelaca su se upisali Tomislav Marković i Marko Živković.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

GOŠK je u slavljeničkoj atmosferi sa 1:0 savladao Velež, a jedini pogodak postigao je Mirsad Ramić. Velež na kraju ostaje u ligi zahvaljujući boljem međusobnom duelu od Goražda, dok će tim iz Gabele naredne sezone igrati u BH Telecom Premijer ligi.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi