Goražde traži tricu u Bihaću, Metalleghe u Lukavcu

Prva liga FBiH, 7. kolo

Goražde traži tricu u Bihaću, Metalleghe u Lukavcu

Utakmicama 7. kola nastavlja se takmičenje u još jednoj uzbudljivoj sezoni Prve lige Federacije BiH. Sedam utakmica na programu je danas, dok se u nedjelju igra utakmica u Gabeli između GOŠK-a i Turbine. 

Najviše pažnje privlači meč između Jedinstva i Goražda, a derbi je ipak nešto više od utakmice i nema sumnje da će oba tima imati ogroman motiv u današnjoj utakmici.

Zanimljivo će svakako biti i u Lukavcu gdje je Radnički domaćin Metallegheu. Jajčani su pobjedom nad GOŠK-om u prošlom kolu podignuli samopouzdanje i sigurno da će i u današnjem susretu ići na pobjedu kojom bi uhvatili priključak za sami vrh tabele.

Bratstvo će na stadionu Luke ugostiti Branitelj, koji se nalazi u donjem dijelu tabele.  Gračanlijama je potreban trijumf ukoliko žele ostati u borbi za Premijer ligu, a za vodećim Goraždem sada zaostaju pet bodova. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Trećeplasirana Mladost u Doboju kod Kaknja ne bi trebala imati mnogo problema sa Igmanom koji iza sebe ima tri uzastopna poraza, a siguran trijumf očekuje se i od Budućnosti koja u Banovićima dočekuje Podgrmeč.

Čapljina će na stadionu Bjelave biti domaćin Rudaru iz Kaknja, dok će u derbiju začelja Orašje ugostiti Gradinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.