Hadžibegić odgovorio Nogometnom savezu

Na suspenziju

Hadžibegić odgovorio Nogometnom savezu

E. Škorić

Disciplinska komisija N/FSBiH suspendovala je nedavno Faruka Hadžibegića, člana Odbora za posredovanje i savjetovanje, zbog toga što je prekršio etički kodeks ponašanja (oglašavao se u medijima u kojima je prozivao predsjednika Dinu Begića).

Hadžibegić je sazvao press konferenciju, te je govorio o Nogometnom savezu BiH i suspenziji koju je dobio.

"Osjećao sam se neugodno i ružno nakon poteza predsjednika Begića. Drsko je postupio prema meni, a razlog konferencije je navodna suspenzija. Žuti karton sam dobio nakon istupa zbog učešća reprezentacije na Kirin kupu, a taj karton je bio smiješan. Dino Begić me ponovo stavlja u ekipu sa tri člana Izvršnog odbora (suspendovani i Senad Islam, Ibrahim Adilagić i Amer Halep). Njegova demonstracija sile prema meni je provokativna", kazao je Hadžibegić.

"Begić je „ilegalni“ predsjednik. Kada smo suspendovani, UEFA je formirala Komitet za normalizaciju, a kada se „pravila“ ekipa njega nije bilo. Kako je došao na čelo Saveza nije mi jasno. Od tog momenta počinju smicalice u Savezu i spletke s njegove strane. Predstavljao je da je problem u FSRS-u i Kovačeviću (predsjednik FSRS-a)", optužuje Hadžibegić Begića.

O radu NFSBiH je rekao:

"Plasira se u javnost da su sve odluke Izvršnog odbora jednoglasne. To ponovo potvrđuje diktaturu. Ako ima obraza i morala treba podnijeti ostavku. Tražim da se promijeni datum održavanja Skupštine, kako bi se svi normalni mogli kandidovati. Jedino što dobro funkcioniše je reprezentacija".

I na kraju, o poslovanju Saveza kaže: "Imam sumnju na neregularnosti oko oko poreza za karte, oko ugovora s Adidasom, oko prijateljskih utakmica. Molim policijske organe da se pozabave tim. Volio bih da se ispita ugovor sa Adidasom i odakle Begiću stan u Dubrovniku. Svi moramo znati šta je. Ako je netačno, onda je i to dobro. Onda smo pošteni".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi