Hadžić: Male su šanse da ponovo dobijem poziv

U potrazi za novim klubom

Hadžić: Male su šanse da ponovo dobijem poziv

Bh. reprezentativac Anel Hadžić postao je slobodan igrač nakon što se po okončanju prošle sezone razišao sa turskim Eskisehirsporom. 

Hadžić je nakon ispadanja Eskisehirspora iz elitnog ranga dobio odriješene ruke da potraži novu sredinu, a činjenica da je i dalje bez poslodavca mogla birezultirati nepozivanjem u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. 

Svjestan toga je i Hadžić, koji je tokom razgovora za SportSport.ba izjavio da nije realno da očekuje poziv sve dok ne pronađe klub i igrama ga zasluži.

"Nakon polusezone u Turskoj postao sam slobodan igrač i u međuvremenu sam dobio nekoliko konkretnih ponuda. Ipak, pojavio se problem koji malo koči sve to, ali radi se o formalnosti i uskoro će sve to biti završeno. Imam ljude koji se brinu o tome, tako da nisam previše opterećen", kazao nam je Hadžić i potom nastavio:

"Činjenica da sam i dalje bez kluba ne daje mi nadu da mogu očekivati novi poziv u reprezentaciju. Ne vjerujem da ću sada biti na spisku, međutim nadam se da ću ubrzo riješiti pitanje novog kluba i naravno svojim igrama ponovo zaslužiti da se nađem u reprezentaciji."

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine na startu kvalifikacija očekuje duel sa Estonijom, a Hadžić ne krije optimizam.

"Ne treba naglašavati koliko bi nam značila pobjeda na startu kvalifikacija, prvenstveno zbog atmosfere u timu. Ubijeđen sam uz kvalitet koji imamo neće biti većih problema", istakao je fudbaler koji je rođen u Velikoj Kladuši. 

Na samom kraju razgovora Hadžić se osvrnuo na svoju epizodu u Turskoj. Igrama je, kako kaže, zadovoljan.

"Onim što sam pokazao tokom igranja za Eskisehirspor mogu biti zadovoljan. Igrao sam standardno, imam dobru statistiku, ali nažalost nismo izborili opstanak. Podbacili smo u utakmicama koje smo morali dobiti. Sve u svemu, Turska je za mene bila jedno veliko iskustvo", riječi su Hadžića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi