Husić: Donesite račun iz hotela i dobit ćete novce

Azmir Husić za SportSport.ba

Husić: Donesite račun iz hotela i dobit ćete novce

Endin Čaušević

Skupština Fudbalskog kluba Sloboda održana je danas, glavna tema bili su problemi oko licence, te dugovanja koja tuzlanski klub ima nakon što je Azmir Husić napustio predsjedničko mjesto Slobode.

Predsjednik UO Slobode, Senad Mujkanović, na današnjoj Skupštini izjavio je za vrijeme Azmira Husića tuzlanski klub ostao dužan 1.500.000 KM, te je poručio da ima dokaz za sve to. Također, Mujkanović je rekao da je Sloboda nakon odlaska Husića morala platiti Hotelu Tuzla 80.000 KM duga kojeg su napravili nekadašnji trener Husref Musemić i sportski direktor Saša Vugdalić.

Kontaktirali smo nekadašnjeg predsjednika Slobode, Azmira Husića, koji je za SportSport.ba izjavio da je ovo još jedna laž sadašnje Uprave Slobode, te da će on vrlo rado vratiti novac za hotel ukoliko mu Senad Mujkanović dostavi račun da je to plaćeno iz kase tuzlanskog kluba.

"Očigledno da sam postavio visoke standarde, od ničega sam napravio nešto i Sloboda je ponovo zasijala onako kako joj dolikuje i to oni sada ne mogu da prate. Što se tiče tog duga za hotel volio bih da mi pokaže račun da su odnijeli keš. Ako pokažu račun da su oni to platili dobit će onda svoj novac nazad. Ne bih puno da pričam o tome jer je to još jedna od laži Mujkanovića. Mi nismo imali nikakve neispunjene obaveze i to mogu svi provjeriti u klubu. Ako je on to platio s računa Slobode neka prikaže račun i vratiti ću pare ako je to bilo za vrijeme mog boravka u Slobodi", rekao je Husić na početku razgovora za SportSport.ba, te nastavio:

"Saša Vugdalić je dolazi u Tuzlu samo kada je imao nekog posla i to nije bilo često. To je još jedna neistina ovih ljudi. Oni sami za sebe govore iz dana u dan ko su i šta su. Suvišno je da ja sad pričam o njima jer onda ne bi bilo razlike između mene i njih. Nemam riječi za to. Odgovorno tvrdim da im je teško postići standarde koje sam ja postavio. Trebaju se preispitati šta i kako, te se prihvatiti posla. Pametnije im je da se ostave Azmira Husića i da se bave licencom i dovođenju novih igrača kako bi ostvarili što bolji rezultat u narednoj sezoni".

Mujkanović se na današnjoj Skupštini dotakao i transfera koji je danas ostvarila Sloga Simin Han, a poznato je da je upravo Husić alfa i omega ovog kluba. Naime, Sloboda je bila dogovorila transfer Jove Kojića, ali je on u posljednji trenutak izabrao da karijeru nastavi u Slogi. Mujkanović je izjavio da je Kojić imao iste ponude iz Slobode i Sloge, ali da je na kraju prevagnulo to što je dobio "ispod ruke" da pređe u klub iz Simin Hana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Senad mora znati kada je Sloga u pitanju da nema ništa ispod ruke jer ja dajem svoj novac. Sve je transparentno i uredno. Prije četiri ili pet dana sam se čuo s Kojićem i rekao mi je da mu je žao što ne može doći jer ga je klub uslovio da ide u Slobodu, a ja sam mu poželio sreću. Onda me je nazvao jutros oko pola devet, izvinio se što me probudio i pitao da li dogovor još uvijek važi. Rekao sam mu da ne znam i da bi mi voljeli da važi. Završio je skoro sve sa Slobodom, došao je jutros u Tuzlu i rekao mi da mu se niko ne javlja. Rekao sam mu da dođe jer nama treba igrač takvog kalibra. Jasno sam mu kazao da se javi sekretaru kluba i da će biti ispoštovano sve što smo se dogovorili. On je pristao i doći će kada počnu pripreme. Ovo je slobodno tržište i to oni ne shvataju. Ne možete nekome navući dres i reći mu da nema pravo s nekim drugim da pregovara. Sloboda je veliko ime i siguran sam da će oni dovesti dobrih igrača jer je to ime koje uživa reputaciju i zaista se ne sikiram za njih", rekao je Husić, koji se na kraju dotakao i današnje Skupštine FK Sloboda.

"Reći ću vam zašto je ova Skupština sazvana. Oni nemaju srca da uzmu teret na sebe koji imaju pa su sazvali Skupštinu da izglasa da se taj novac neće platiti da bi onda na kraju mogli reći da nije bilo do njih i da je Skupština kriva za sve. Nemaju srca, znanja i mogućnosti da se nose s tim i to je njima cilj. Neće da plate obaveze i ako Savez poduzme radikalne mjere reći će da je Skupština kriva što se to desilo", zaključio je za SportSport.ba Azmir Husić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi