Kokot junak Zvijezde, Bosna sigurna, važna pobjeda Jedinstva

Utakmice 4. kola Prve lige FBiH

Kokot junak Zvijezde, Bosna sigurna, važna pobjeda Jedinstva

S. Mlaćo

U veoma zanimljivom meču odigranom na stadionu Luke u Visokom Bosna je savladala bugojansku Iskru rezultatom 2:0.

Domaći su bolje otvorili meč, napadali od prve minute, dok se Iskra opredjelila za defanzivnu igru. Na samom početku priliku je imao Mujić za domaće, ali uzvratio je Čakar.

U 34. minuta Bosna dolazi u vodstvo. Sadiković sjajnim udarcem matira Ćemana, a pred sami kraj prvog poluvremena Iskra je mogla izjednačiti međutim Čakar ne uspjeva matira Bekana. Na drugoj strani odmah kazna i Mujić glavom pogađa za 2:0, ujedno konačan rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme donosi na samom otvaranju priliku za Dizdarevića, dok je Iskra uzvratila preko Jurčevića. Nakon toga još jednom je pokušao gostujući napadač Čakar, ali Bekan je imao sreće. Do kraja još nekoliko prilika za domaće, ali ostalo je 2:0.

NK Bosna Visoko - NK Iskra Bugojno 2:0 (2:0)

NK Bosna:  Bekan, Ćubara, Papaz, Hodžić, Hrelja, Mujić, Cana, Šarić, Dizdarević, Rizvanović, Sadiković.

NK Iskra: Ćeman, Filan, Pihura, Koprivica, Osmanković, Bešagić, Nebić, Seferović, Skopljak, Jurčević, Čakar.

U Živinicama su snage odmjerili Slaven i Zvijezda, a nakon 90 minuta gosti su slavili pogotkom Zorana Kokota pet minuta prije kraja. Zvijezda je imala u prvom poluvremenu dobru priliku preko Cvijanovića, prijetili su i domaći, ali mreže su bile netaknute do 85. minuti kada Kokot u svom debiju donosi Zvijezdi važna tri boda i ostavlja tim iz Gradačca na prvom mjestu.

Zvijezda je tako ostala jedini tim bez primljenog pogotka u četiri odigrana kola,  te za sada nema poraza, kao ni visočka Bosna.

NK Slaven Živinice - NK Zvijezda Gradačac 0:1 (0:0)

NK Slaven: Brezičanin, Todorović, Omerkić, Kukić, H. Salihović, Ikanović, Mujagić, M. Salihović, Salihbegović, Berbić, Nukić.

NK Zvijezda: Prljača, Adžem, Cvijanović, Guzina, Devedžić, Čivić, Đekić, Kapetan, Damjanović, Hevešević, Huseinspahić.

Zanimljiv meč viđen je u Bihaću gdje su se sastali Jedinstvo i Metalleghe BSI. Domaći su poveli u 30. minuti sjajnim pogotkom Sinana Samaradžića, a za 1:1 pogodio je dvadesetak minuta prije kraja Sulejman Smajić. Do kraja susreta isključenje je zaradio gostujući trener Romeo Šapina, a domaći su tri boda upisali zahvaljujući sjajnom pogotku Halovca u 87. minuti.

NK Jedinstvo - NK Metalleghe BSI 2:1 (1:0)

NK Jedinstvo: Alijagić, Nuhanović, Omerdić, Halavać, Samardžić, Mustedanagić, Crnomarković, Jašarević, Hrustanović, Zulić, Pendek.

NK Metalleghe BSI: Ramić, Radulović, Hota, Smajić, Tankuljić, Jurević, Alispahić, Handžić, Kovač, Kukavica, Fejzić.

U Gračanici je Bratstvo slavilo novu pobjedu ove sezone. Izabranici Nusreta Muslimovića savladali su Igman iz Konjica sa sigurnih 2:0. Strijelci za domaće bili su Marsel Mace i Jasmin Mujkić.

NK Bratstvo - FK Igman Konjic 2:0 (1:0)

NK Bratstvo: Divković, Hasić, Mitrović, Šuša, Mousa, Stojanov, Jaganjac, Karađuz, Mujkić, Alihodžić, Ćosić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Igman: Abdulahović, Blagojević, Lončarić, Zeljković, Razić, Šabanović, Džafić, Đono, Kozić, Drljević, Islamagić.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi