Liga 12 sa Ligom za prvaka i Ligom za opstanak?

Saznaje SportSport.ba

Liga 12 sa Ligom za prvaka i Ligom za opstanak?

A. Beganović

Premijer liga Bosne i Hercegovine od naredne sezone će brojati 12 klubova, a gotovo sigurno će se igrati po sistemu sa Ligom za prvaka i Ligom za opstanak, saznaje SportSport.ba

Nakon što je Skupština Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prije nekih godinu dana donijela odluku o skraćivanju Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 16 na 12 klubova od danas je poznato i kojim sistemom će se najvjerovatnije igrati Liga 12.

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, saznaje SportSport.ba, nakon konsultacija sa klubovima, te sa fudbalskim savezima zemalja čija takmičenja broje 12 klubova, danas je na sjednici ustanovila da bi u ovom trenutku za bh. fudbal idealno bilo da se od naredne sezone igra dvokružno sa Ligom za prvaka i Ligom za opstanak s tim da bi se osvojeni bodovi iz 22 kola prenosili u dalje takmičenje.

O prijedlogu Takmičarske komisije u petak će se izjasniti i Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a s obzirom na ranija iskustva gotovo je izvjesno da će članovi Izvršnog odbora podržati prijedlog Takmičarske komisije.

Podsjetimo, u opticaju je bio i trokružni sistem, a ukoliko Izvršni odbor usvoji prijedlog Takmičarske komisije, u elitnom rangu bh. fudbala od naredne sezone igrat će se 32 kola. Nakon 22 kola prvih šest klubova bi takmičenje nastavilo u Ligi za prvaka, a ostalih šest u Ligi za opstanak. Oni bi odigrali još deset kola i tako bi se došlo do 32 kola u sezoni.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi