Mario Vrančić prva Sušićeva misija u novom mandatu?

Veznjak Paderborna postaje novi Zmaj

Mario Vrančić prva Sušićeva misija u novom mandatu?

Izvršni odbor N/FSBiH očito zadovoljan onim što je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, predvođena Safetom Sušićem, napravila u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i na samom Mundijalu, odlučio je potpisati novi dvogodišnji ugovorom sa najboljim bh. fudbalerom u proteklom stoljeću.

Glavni zadatak za Sušića u novom mandatu biće plasman na EURO 2016 godine, ali prema onome što je rekao nakon što je postigao novi dogovor sa Savezom naše zemlje, u svlačionici A tima moglo bi biti promjena, ali i novih lica.

Prema informacija do kojih je došao naš portal Mario Vrančić, najbolji vezni fudbaler prošlogodišnje sezone 2. Bundeslige prema izboru Kickera, trebao bi biti prva Papetova misija u novom mandatu.

Vezni fudbaler novog bundesligaša Paderborna, za čiju je debitantsku sezonu u društvu najjačih njemačkih klubova zaslužan upravo mlađi brat nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Damira Vrančića, već je ušao u proces dobijanja bh. državljanstva. 

Mlađi Vrančić je već dobio prve pozive sa Slatkog ćošeta, a prema određenim informacijama za koje još uvijek nema potvrde iz N/FSBiH, u skorije vrijeme trebao bi se desiti i sastanak nekadašnjeg U-21 reprezentativca Njemačke i selektora Safeta Sušića.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sezona u kojoj se Paderborn plasirao u najelitniji rang njemačkog fudbala, bila je vjerovatno i najbolja u dosadašnjoj karijeri Bosanca sa njemački pasošem. Vezni fudbaler, koji je rođen 1989. godine prošle sezone u 2. Bundesligi odigrao je 30 utakmica, postigao pet golova, te upisao deset asistencija, a samo par dana prije odlučujuće utakmice za Aalenom u kojoj je postigao gol i asistirao produžio ugovor sa Paderbornom. 

Mario je svakako polivalentni veznjak sa sjajnom kontrolom lopte, odličnom tehnikom, a ni brzina mu nije slabija strana. Sigurno igrač kakav bi u narednom ciklusu mogao biti pravo pojačanje za Sušićev tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.