Misimović: Pregovaram sa čelnicima N/FSBiH
FOTO: EPA

Uživa u fudbalskoj mirovini

Misimović: Pregovaram sa čelnicima N/FSBiH

Piše: A. Pašić
Nekadašnji bh. reprezentativac Zvjezdan Misimović dao je jučer intervju za njemački portal Merkur.de.

Misimović je nedavno rekao 'zbogom' najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu i danas zajedno sa porodicom uživa u rodnom Minhenu. Činjenica da ima mnogo više slobodnog vremena omogućuje mu da se češće pojavljuje u medijima, a od odlaska iz Kine u više navrata je govorio upravo o danima provedenom na Dalekom istoku. 

"Na državnoj televiziji kod njih se tri puta sedmično prenosi Bundesliga. Naravno, najatraktivniji je Bayern koji je za Kineze broj jedan u Njemačkoj. Bayern u Šangaju ima svoj ured", kazao je Misimović za Merkur.de i dodao:

"Iskreno, nisam primijetio da neko od Kineza nosi Bayernove dresove. U trgovinama se mogu kupiti, ali na ulicama ih baš i nema." 

Tokom razgovora Misimović je govorio još o običajima i fudbalskom svijetu u Kini, a novinara je interesovalo i čime se danas bavi kada je u mirovini. 

"Sada ponovno živim u Minhenu sa porodicom i ujedno vodim agenciju za nekretnine. Postoje razgovori sa čelnicima N/FSBiH oko toga da postanem skaut. Sve je do mene. Jedno je sigurno, ne vidim se u trenerskim vodama", podvukao je Misimović. 


Statistika 16/17

Tim Takm. U S ŽK ŽCK CK G
BiH MeđunarodniEPK 0 0 0 0 0 0
Puna statistika