Mladi fudbaler Sarajeva na probi u Freiburgu

Sadiku otputovao u Njemačku

Mladi fudbaler Sarajeva na probi u Freiburgu

Mladi fudbaler Sarajeva i kapiten kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Rijad Sadiku otputovao je u Njemačku na probu u Freiburg.

Ovaj 17-godišnji stoper je danas odradio dva treninga sa Freiburgom i, prema našim informacijama, u stručnom štabu ovog kluba su i više nego zadovoljni sa onim što su vidjeli.

Rijad Sadiku će u Freiburgu boraviti do nedjelje a bit će i gost na utakmici protiv Hoffenheima, koja se igra 11. marta s početkom u 15:30 sati u okviru Bundeslige.

U Freiburgu su zainteresovani za mladog bh. fudbalera ali su prije eventualnog potpisa ugovora tražili da ga testiraju na treninzima da bi se uvjerili u njegove kvalitete, baš kao što je to uradila i Benfica sa Nedimom Hadžićem, također mladom nadom bordo kluba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rijad Sadiku je za U17 reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio na 18 utakmica, a prethodno je igrao i za U16 tim naše zemlje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi