"Na ovaj način ne moramo na EP"

Pape nakon susreta

"Na ovaj način ne moramo na EP"

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela. Imali smo Francuze na konopcu, no ipak su uz blagu naklonost glavnog sudije uspjeli izjednačiti.

Selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušič ponosan je na svoje izabranike, a odmah nakon susreta rekao je da se nikad ne bi volio na ovakav način plasirati na Evropsko prvenstvo.

"Čudno mi je bilo kada sam vidio da je sudija pokazao na bijelu tačku, iako je bilo kontakta isti je bio van šesnbaest metara. Šteta za ove momnke, nadigrali smo Francuze u prvom dijelu, u drugom dijelu smo malo pali fizički. Imali smo neke pehove, Hasagić je morao ostati u svlačionici, Mujdža je morao izaći iz igre. Nemam šta zamjeriti momcima, ostaje nam baraž. Ova generacija zaslužuje plasman na Evropsko prvenstvo", rekao je Sušić.

"Ovo nije ista reprezentacija kao prije dvije godine kada smo igrali sa Portugalom. Možemo igrati sa svima. Fudbal je takva igra, ali nikada se ne bih volio plasirati na ovakav način. Ovo nije kraj, vjerujte da će nas nakon ove utakmice više cijeniti. U baražu će igrači biti još više motivisani zbog ove nepravde i nadam se da ćemo igrati na Evropskom prvenstvu", dodao je Pape.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti