Neretljak: Metalleghe je izazov, ali ne plašim se

Novi trener NK Metalleghe

Neretljak: Metalleghe je izazov, ali ne plašim se

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Mato Neretljak zvanično je imenovan za novog trenera NK Metalleghe BSI. 

Nakon što je u protekle dvije godine uspješno vodio Orašje, ovaj 37-godišnji stručnjak se zaželio novog izazova i objeručke je prihvatio ponudu kluba iz Jajca kojem će pokušati sačuvati premijerligaški status. 

"Predsjednika kluba poznajem dugo vremena i o njemu imam visoko mišljenje. Napravio je čudo u kratkom vremenu i nisam imao dilemu kada sam dobio poziv da preuzmem Metalleghe. Ja sam ambiciozan čovjek, zasitio sam se Prve lige FBiH i ovo je sada za mene novi izazov. Nisam uplašen", kazao je Neretljak za SportSport.ba. 

Neretljak je ostavio Orašje na odličnom trećem mjestu.

"Mislim da sam u proteklom periodu napravio dosta toga. Orašje je sada na zdravim temeljima i na drugima je da to vode u pravom smjeru", dodao je.

Osvrnuo se potom na očekivanja od narednog perioda. 

"Metalleghe ima kvalitet i prethodni trener Nermin Bašić mi je ostavio dobru momčad. U ovakvim situacijama kod igrača je uvijek psiha problem, tako da ću u narednom periodu morati napraviti uvid. Pokušat ćemo do kraja polusezone osvojiti što više bodova, što neće biti lagano, nakon čega ćemo vidjeti šta dalje. Pratio sam ranije Premijer ligu i vrlo dobro sam upoznat sa situacijom. Treba zasukati rukave i raditi, to donosi uspjeh", riječi Neretljaka. 

Službeni debi na klupi jajačkog premijerligaša Neretljak će imat za vikend u Bijeljini. Njegovi pomoćnici će biti Romeo Šapina i Ivo Vincetić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi