Karađuz: Svaku utakmicu moramo igrati kao da je  posljednja

Defanzivac Metalleghea pred nastavak sezone

Karađuz: Svaku utakmicu moramo igrati kao da je posljednja

S. Mlaćo

Burno je ovih dana u NK Metalleghe BSI. Raskid saradnje sa Nerminom Bašićem doveo je Jajčane u centar pažnje sportske javnosti u našoj zemlji, a zatim je odmah i počela potraga za Bašićevim nasljednikom.

Dok Uprava kluba radi na tom dijelu, igrači vrijedno treniraju te se spremaju za naredne vrlo zahtjevne utakmice koje očekuju tim iz Jajca. Kenan Karađuz, uspješno se vratio u tim u posljednja dva kola nakon što je po mnogima neopravdano ispao iz tima.

"Nakon dugo vremena odsustvovanja sa terena zbog bolesti i kasnije ponovo vraćanja forme, jako sam zadovoljan kako sam igrao posljednje dvije utakmice. Zahvaljući radu i strpljenju vjerujem da ću nastaviti u tom smjeru, te svoju igru i formu poboljšati još više", ističe Karađuz koji se dotakao i posljednje dvije utakmice svog tima.

"U utakmicu protiv Mladosti smo ušli jako motivisani jer nekako smo već postali i veliki rivali od perioda Prve lige Federacije, te smo na samom startu utakmice postigli pogotke i zasluženo pobijedili. Po meni drugu utakmicu sa Vitezom smo odigrali čak i bolje. Stvorili mnogo jakih šansi, ali nažalost nismo ih uspjeli realizovati. Primili smo jeftin gol i na kraju izgubili. Šteta je što nismo uspjeli povezati dvije pobjede i odvojiti se od te zone ispadanja, ali to je fudbal i moramo svaku slijedeću utakmicu igrati kao da nam je posljednja u sezoni, bez obzira koji protivnik bio naspram nas", jasan je naš sagovornik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pred Metallegheom je jako težak raspored u naredna tri kola, ali u ovom klubu ne misle se predavati.

"Prije svega mislim da nam je ova pauza dobro došla jer su se izdešavale neke stvari u klubu i mi svi to zajedno trebamo ostaviti iza sebe. Imamo tri vrlo važne utakmice do pauze, a ja iskreno vjerujem da uz hrabru igru i ono što ovaj klub krasi sve ove godine unazad, te  jednu cjelokupnu timsku požrtvovanost možemo skupiti pet bodova i odvojiti se makar malo od zone ispadanja", dodao je Kenan Karađuz, član Metalleghea iz Jajca.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije