Okom statistike: Široki Brijeg - Sloboda

InStat Scout i SportSport.ba vam donose

Okom statistike: Široki Brijeg - Sloboda

A. Beganović

Jedan od derbija 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Širokom Brijegu su odigrali istoimena domaća ekipa i Sloboda.U, za naše prilike i više nego solidnom susretu nije bilo pobjednika (2:2), a SportSport.ba zajedno sa InStat Scoutom vam donosi detaljnije statističke podatke sa meča na Pecari.


Na susretu je ukupno bilo 14 udaraca prema golu s tim da su domaći imali devet, a gosti četiri manje. Četiri udarca domaćina išla su u okvir gola, a dva gostiju i oba su završila u mreži. Tri puta sudije su signalizirale nedozvoljenu poziciju (Široki Brijeg 2, Sloboda 1), samo jedan korner je izveden i to od strane gostujućeg tima, a bilo je i 39 ubacivanja sa strane (Široki Brijeg 16, Sloboda 23).

Izabranici Husrefa Musemića su imali veći posjed lopte, odnosno lopta je u njihovim nogama bila 31:47 ili 60 posto, dok je kod izabranika Branka Karačića bila 21:13 ili 40 posto. Prosječno su gostujući fudbaleri loptu u svom posjedu držali 00:12.2, a domaći 00:09.8. Na svojoj polovini fudbaleri Slobode su loptu držali u nogama 19:26, a Širokog Brijega 11:49, dok su na polovini protivnika gosti imali loptu u posjedu 12:21, a domaći 09:24.

Široki Brijeg je imao 372 dodavanja tokom susreta od čega 293 precizna, a Sloboda 547 od čega 468 preciznih. Zanimljivo je da niti jedna ekipa nije imala defanzivnih nepreciznih dodavanja (Široki 61, Sloboda 208), dok su od 299 ofanzivnih dodavanja domaćina 224 bila precizna, a kod Slobode od 328 preciznih je bilo 256. Širokobrioježani su imali 44 duga dodavanja od čega je 25 bilo preciznih, a Sloboda 36 od čega je 26 bilo precizno.



Od 183 duela Široki Brijeg je dobio 90, a Sloboda tri više s tim da je od 50 vazdušnih duela domaći tim dobio 23, dok su gostujući igrači 27 puta iz vazdušnih duela izašli kao pobjednici. Fudbaleri Širokog Brijega su bili nešto uspješniji u duelima na zemlji, odnosno od 133 duela na zemlji kao pobjednici su izašli u 67, a Sloboda u 66.

Tokom susreta domaći su imali 68 oduzetih lopti bez duela od čega 13 na polovini protivnika, dok su gosti imali 75 oduzetih lopti bez duela od čega 19 na polovini protivnika. Izabranici Branka Karačića su presjekli 50 lopti od čega šest na polovini protivnika, a izabranici Husrefa Musemića 39 od čega 11 na polovini protivnika.

Što se tiče pojedinačnog učinka na osnovu InStat indeksa najbolji igrač susreta bio je Wagner koji je imao 276 InStat bodova, a Boris Panžda sa 192 boda je bio najslabiji igrač kod domače ekipe. Kod Tuzlaka sa 254 InStat boda je najbolji bio Grahovac, a najslabiji Veselinović sa 184 boda. Najviše dodavanja na susretu je imao Kostić iz Slobode - 83 od čega 72 precizna, dok je kod Širokog igrač sa najviše dodavanja bio Sesar - 50 od čega 43 precizna.


Najviše izgubljenih lopti na susretu su imali Karić (31) i Grahovac (15) iz Slobode, te Menalo iz Širokog Brijega (17), dok je fudbaler domaće ekipe Brekalo imao najviše oduzetih lopti (11). Izabranici Branka Karačića imali su 33 driblinga od čega 20 uspješnih s tim da je Lončar imao šest driblina i svih šest je bilo uspješno. S druge strane izabranici Husrefa Musemića su imali 45 driblinga od čega 27 uspješnih, a Subić je od osam driblinga sedam puta bio uspješan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U vazdušnim duelima najviše su bili Pandža i Karić. Nekadašnji fudbaler bh. reprezentacije i defanzivac Širokog Brijega 11 puta je bio u vazdušnim duelima i kao pobjednik je izašao osam puta, dok je napadač Slobode iz 14 vazdušnih duela kao pobjednik izašao u pet.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi