Okom statistike: Željezničar - Široki Brijeg

SportSport.ba i InStat Scout vam donose

Okom statistike: Željezničar - Široki Brijeg

Adnan Beganović

Derbi susret 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici su odigrali Željezničar i Široki Brijeg.

Izabranici Miloša Kostića slavili su rezultatom 2:0, a SportSport.ba i InStat Scout vam donose detaljnu ekipnu i pojedinačnu statististiku sa ovog meča.

Domaći su imali 12 udaraca prema golu gostiju od čega su četiri išla u okvir gola. Zanimljivo je i da su sva četiri bila iz šesnaesterca, odnosno van 16 metara fudbaleri Željezničara nisu ozbiljnije ugrozili goste. S druge strane Širokobriježani su imali devet udaraca prema golu domaćina od čega su četiri bila u okvir gola, a tri iz šesnaesterca, jedan van njega. Na susretu su viđena četiri ofsajda, tri od strane domaćina, jedan od gostiju, a Željezničar je izveo četiri kornera, Široki dva manje. Plavi su imali 25 ubacivanja sa strane od čega 22 precizna, Širokobriježani 18 od čega 16 preciznih.

Na susretu je odigrano tačno 51:16 efektivne igre, a domaći su imali posjed lopte 53 posto, odnosno 27:10, dok su gosti loptu u posjedu imali 47 posto, odnosno 24:06. U prosjeku je posjed lopte domaće ekipe trajao 00:11.1, a gostujuće 00:10.3. Na svojoj polovini domaći su imali loptu u posjedu 17:39, a na polovini protivnika 09:31 od čega 04:32 u posljednjoj trećeini terena.

S druge strane gosti su na svojoj polovini imali loptu u posjedu 15:02, na polovini protivnika 09:04 od čega 05:38 u posljednjoj trećini terena. U dva navrata Željezničar je imao loptu u posjedu više od 45 sekundi, a Široki jednom. Izabranici Miloša Kostića imali su 132 izgubljene lopte od čega 22 na svojoj polovini, a Širokobriježani 129 od čega 41 na svojoj polovini. Domaći su oduzeli loptu gostima 47 puta od čega 13 puta na polovini protivnika, dok su gosti imali 32 oduzete lopte od čega samo dvije na polovini protivnika.



Željezničar je imao 456 dodavanja na susretu od čega 360 preciznih. U defanzivi su Plavi imali 91 dodavanje i nije bilo nepreciznih, dok su Plavi imali 353 oganzivna dodavanja od čega 261 precizno. S druge strane gosti su imali 381 dodavanje od čega 298 preciznih. Ukupno su Širokobriježani imali 73 defanzivna dodavanja i sva su bila precizna, 300 ofanzivnih od čega su 222 bila precizna

Tokom nešto više od 51 minuta efektivne igre na susretu je bilo 175 duela. Plavi su dobili 92, a gosti 83. Ukupno je na susretu bilo 56 vazdušnih duela, domaći su dobili 32, a gosti 24. Od 119 duela na zemlji Kosorić i društvo su dobili 61, a gosti 59. Domaći su kao i na susretu protiv Olimpica slabo pokušavali driblinzima napraviti nešto više. Ukupno su imali 19 driblinga na susretu od čega 13 uspješnih, a gosti su imali 31 dribling od čega 19 uspješnih.

Najbolji igrač susreta po InStat indeksu (dueli, izgubljene i oduzete lopte, učestvovanje u napadima, prekidi i dodavanja) bio je Boccaccini sa indeksom 234 poena. Lendrić je imao indeks od 228 poena, a Kosorić od 227, dok je najamnji index kod Željezničara imao Bevab (155). Najveći indeks kod Širokog je imao Brekalo (197), a najmanji Menalo (151).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najviše prekršaja, po četiri, na susretu su napravili Pandža, Ivanković i Krstanović, dok je najviše prekršaja napravljeno nad Barabanu (4), Krstanoviću, Pozderu i Wagneru po 3.Njaviše izgubljenih lopti imali su Krstanović 28 i Nikolić 24, dok su najviše osvojenih lopti imali Pandža, Brekalo, Boccaccini i Siniša Stevanović, svi po osam. Kod Željezničara je najviše driblinga imao Miroslav Stevanović (4 od čega 3 uspješna), a kod Širokog Brijega Baraban (7 od čega 6 uspješnih).



Najbolji igrač po InStat Scout indeksu na susretu bio je Matteo Baccaccini. a u prilogu ispod možete pogledati i njegovu statistiku.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi