Osim: Treba uzeti dobre stvari iz ove utakmice

Amar Osim, menadžer Željezničara, smatra da je bilo dobrih stvari u utakmici na Koševu i da će njegov klub biti samo bolji u narednom periodu.

Željezničar je ostao neporažen na Koševu u revanšu četvrtfinala Kupa BiH, no gol više postignut u gostima Sarajevu je donio prolaz u polufinale Kupa.

"Izjednačena utakmica, koja je mogla završiti dugačijim rezultatom, kao što je mogla i prva. Nama pravila ne idu na ruku, a ona kaže da prolazi dalje onaj ko postigne gol više u gostima. No, definitivno se  vidjelo u ove dvije utakmice da se radi o dvije izjednačene ekipe", kazao je Amar Osim za SportSport.ba, dodavši:

"Svako je imao svoje periode dobre igre. U početku smo bili rezervisani, a kasnije smo vidjeli da se možemo normalno nositi. Trebalo nam je neko vrijeme da se ustabilimo, oni su imali dobru šansu, nisu dali gol i poslije toga smo imali ravnotežu na terenu...".

"Treba uzeti dobre stvari iz ove utakmice, a bilo ih je dosta. Pokazali smo da, u odnosu na Sarajevo, koji ima veći fond igrača, da se možemo relativno nositi. Još je sedam kola i ako podignemo našu formu za 15-20 posto, to će biti jako dobro", dodao je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.