Trener Čelika za SportSport.ba

Pavić: Mladost nam je otkrila slabosti, trebaju nam pojačanja

Dino Kurbegović

Nakon poraza Čelika od Mladosti u Kaknju, trener Čelika bio je razočaran odnosom i igrom svoje ekipe. O utakmici, igračkom kadru, nastavku priprema na Zlatiboru strateg kluba s Bilinog polja govorio je u razgovoru za naš portal.

"Ne mogu nikako biti zadovoljan, pomalo sam frustriran na način na koji smo ušli u utakmicu. Igrali smo protiv ekipe pune elana i agresivnosti izuzetno ozbiljna, koja nas je zasluženo porazila. Poraz je nama sigurno otvorio oči, a način na koji smo se predstavili svojim navijačima koji su došli je neprimjeren našem klubu. Nadam se da se ovo neće ponoviti, jer čim podbace tri-četiri glavna igrača imamo velike probleme. Mladost nam je otkrila slabosti, sigurno da nam trebaju pojačanja i konkurencija, tako da sam dosta zabrinut, jer smo klub s velikom tradicijom i ovo nije nivo kojim se trebamo predstavljati u narednoj sezoni", razočaran je Pavić.

Slijedi nastavak priprema i odlazak na Zlatibor.

"Igramo protiv jakih protivnika, to sam ja lično i tražio jer smatramo da smo podigli fizičku pripremljenost na veću razinu. Iz poraza sa takvim protivnicima možemo izvući pouke, bitno nam je fizički podignuti kapacitete igrača. Mi moramo biti agresivni, brzi, imati dobar protok lopte, a to je danas imala ekipa Mladosti, moramo ići u tom smjeru. Mnogi igrači su malo poletjeli, oni su negdje otišli s glavom, mene brine taj pristup nekih igrača i moramo reagovati dok je vrijeme, te proširiti igrački kadar sa tri-četiri problema, ako se to ne desi možemo imati velike probleme u predstojećoj sezoni", kazao je za SportSport.ba Boris Pavić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.