Petrović: Željo je gigant koji uvijek igra pod pritiskom

Trener Želje jasan

Petrović: Željo je gigant koji uvijek igra pod pritiskom

Trener Željezničara Slavko Petrović na konferenciji za novinare nakon prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH protiv Radnika je čestitao igračima obje ekipe na sjajnoj fudbalskoj predstavi. 

"Mi smo fudbalski dominirali u prvih 20 minuta, ali nismo realizovali svoje prilike. Radnik je dobra ekipa, koja postaje konstanta u bh. fudbalu i mi smo morali da uzmemo u obzir kvalitet Bijeljinaca. Željezničar je gigant koji uvijek igra pod pritiskom, a taj pritisak neki igrači podnose bolje, a neki lošije", rekao je Petrović. 

Šef stručnog štaba Željezničara rekao je da je njegov tim tokom utakmice bio nervozan i na stvari na koje ne mogu uticati su igrači trošili energiju. 

"Zeba je danas nosio kapitensku traku i posle svog današnjeg ponašanja će snositi određene posledice, ali to je stvar svlačionice. Obje ekipe su zadržale šanse za plasman u polufinale, a nas sa Radnikom očekuju još dvije, a možda i tri utakmice u narednih 15 dana. Kvalitet današnje utakmice je prava propaganda našeg fudbala i prava slika onoga što nas očekuje u play-offu u kom će svaka utakmica biti ovog kvaliteta", zaključio je Petrović.

Podsjećamo, u Bijeljini su jučer Radnik i Željezničar odigrali 2-2, a revanš utakmica je na rasporedu 15. marta. 


Kup BiH