Petrović: Željo je gigant koji uvijek igra pod pritiskom

Trener Želje jasan

Petrović: Željo je gigant koji uvijek igra pod pritiskom

Piše: D. Rakanović
Trener Željezničara Slavko Petrović na konferenciji za novinare nakon prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH protiv Radnika je čestitao igračima obje ekipe na sjajnoj fudbalskoj predstavi. 

"Mi smo fudbalski dominirali u prvih 20 minuta, ali nismo realizovali svoje prilike. Radnik je dobra ekipa, koja postaje konstanta u bh. fudbalu i mi smo morali da uzmemo u obzir kvalitet Bijeljinaca. Željezničar je gigant koji uvijek igra pod pritiskom, a taj pritisak neki igrači podnose bolje, a neki lošije", rekao je Petrović. 

Šef stručnog štaba Željezničara rekao je da je njegov tim tokom utakmice bio nervozan i na stvari na koje ne mogu uticati su igrači trošili energiju. 

"Zeba je danas nosio kapitensku traku i posle svog današnjeg ponašanja će snositi određene posledice, ali to je stvar svlačionice. Obje ekipe su zadržale šanse za plasman u polufinale, a nas sa Radnikom očekuju još dvije, a možda i tri utakmice u narednih 15 dana. Kvalitet današnje utakmice je prava propaganda našeg fudbala i prava slika onoga što nas očekuje u play-offu u kom će svaka utakmica biti ovog kvaliteta", zaključio je Petrović.

Podsjećamo, u Bijeljini su jučer Radnik i Željezničar odigrali 2-2, a revanš utakmica je na rasporedu 15. marta. 


Kup BiH