Petrović: Željo je gigant koji uvijek igra pod pritiskom

Trener Želje jasan

Petrović: Željo je gigant koji uvijek igra pod pritiskom

D. Rakanović

Trener Željezničara Slavko Petrović na konferenciji za novinare nakon prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH protiv Radnika je čestitao igračima obje ekipe na sjajnoj fudbalskoj predstavi. 

"Mi smo fudbalski dominirali u prvih 20 minuta, ali nismo realizovali svoje prilike. Radnik je dobra ekipa, koja postaje konstanta u bh. fudbalu i mi smo morali da uzmemo u obzir kvalitet Bijeljinaca. Željezničar je gigant koji uvijek igra pod pritiskom, a taj pritisak neki igrači podnose bolje, a neki lošije", rekao je Petrović. 

Šef stručnog štaba Željezničara rekao je da je njegov tim tokom utakmice bio nervozan i na stvari na koje ne mogu uticati su igrači trošili energiju. 

"Zeba je danas nosio kapitensku traku i posle svog današnjeg ponašanja će snositi određene posledice, ali to je stvar svlačionice. Obje ekipe su zadržale šanse za plasman u polufinale, a nas sa Radnikom očekuju još dvije, a možda i tri utakmice u narednih 15 dana. Kvalitet današnje utakmice je prava propaganda našeg fudbala i prava slika onoga što nas očekuje u play-offu u kom će svaka utakmica biti ovog kvaliteta", zaključio je Petrović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Podsjećamo, u Bijeljini su jučer Radnik i Željezničar odigrali 2-2, a revanš utakmica je na rasporedu 15. marta. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi