Pobjede Orašja i Goražda, Jedinstvu bod u Čapljini

20. kolo Prve lige Federacije

Pobjede Orašja i Goražda, Jedinstvu bod u Čapljini

S. Mlaćo

Najefikasniji meč današnjeg programa 20. kola Prve lige Federacije viđen je u Orašju gdje su snage odmjerili domaće Orašje i Budućnost.

Bilo je 3:2, a domaći su do pobjede došli u posljednjim minutama meča.

Domaći su poveli iz penala već u sedmoj minuti kada je Denisa Mujkića matirao Marko Prgić, a gosti se vaćaju u 24. minuti kada za 1:1 pogađa Abdurahman Beširović. Sedam minuta kasnije gosti dolaze u vodstvo. Armina Kurbašića je matirao Adnan Zulić.

Orašje se ipak vraća, te samo dvije minute kasnije za 2:2 pogađa Milovan Novaković. Budućnost je od 36. minute igrala sa igračem manje s obzirom da je crveni karton zaradio Muris Pirić. U drugom poluvremenu više od igre imali su domaći, te su bolju igru krunisali pogotkom Đurčevića u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Goražde je na svom terenu sa minimalnih 1:0 savladao Bratstvo. Jedini pogodak za Goraždane djelo je Amera Hiroša u desetoj minuti meča.

U Čapljini su snage odmjerili Čapljina i Jedinstvo, a mreže se nakon 90. minuta nisu tresle, te više razloga za zadovoljstvo sigurno imaju gosti iz Bihaća.

Prva liga Federacije, 20. kolo:

Orašje - Budućnost 3:2 (Prgić, Novaković, Đurčević; Beširović, Zulić)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Goražde - Bratstvo 1:0 (Hiroš)

Čapljina - Jedinstvo 0:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti