Beća: Nema kalkukacija, moramo pobijediti domaće utakmice

Trener federalnog prvoligaša Čapljine

Beća: Nema kalkukacija, moramo pobijediti domaće utakmice

M. Maksimović

Čapljina u prošlom kolu nije uspjela izbjeći poraz kod favorizovanog Travnika.

 Igra dobrim dijelom utakmice nije bila loša, ali to na koncu nije bilo dovoljno da se priredi iznenađenje i napravi dobra uvertira za utakmicu protiv Jedinstva koja je na programu sutra. Trener Damir Beća upozorava na kvalitet gostiju koji se, kako kaže, iz utakmice u utakmicu dižu u formi.

“Moramo pobijediti jer do kraja kad je u pitanju domaći teren nema kalkulacija. Računica je jasna – moramo sve domaće mečeve pobijediti i uraditi nešto i na gostujućim. Dakle, do kraja je svaka domaća kvalifikacijska, pa i ova koja slijedi”, kaže trener Damir Beća.

Upoznat je s dešavanjima unutar Jedinstva tokom zime, primjećujući da je forma sve bolja kako vrijeme odmiče.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Znam da nisu prošli prave pripreme, ali već mjesec treniraju ozbiljno, a to je dovoljno da se pripreme za ovu ligu. Goraždu su u prošlom kolu postigli četiri pogotka, tokom prvog poluvremena pogađali su tri puta i još promašili jedanaesterac, tako da je jasno da nas čeka kvalitetan io neugodan protivnik”, dodao je Beća.

Trener Čapljine za predstojeću utakmicu ne može računati na Martina Puljića i Nikolu Rodina koji imaju po tri žuta kartona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi