Poraz, kako kome: Tino Sven Sušić je plakao, Edin se smijao

Poraz, kako kome: Tino Sven Sušić je plakao, Edin se smijao

E. Škorić

Milion puta nas je obradovao, sinoć nije. Edin Džeko je s blagim osmijehom na licu ispratio jedan od najtežih poraza bh. reprezentacije.

Džeko je jedna od najzaslužnijih osoba što smo uopće doživjeli da naša reprezentacija igra na Svjetskom prvenstvu. Doveo nas je svojim golovima u Brazil, idol je nacije, dresove s njegovim prezimenom na leđima nose svi klinci. 

Edinu se ne može zamjeriti previše da se sinoć nije borio. Uvijek se može bolje, ali Edina nije išlo. Na kraju krajeva, kao skoro nikoga u našem timu. Pogodio je stativu u 93. minuti, nekoliko puta je prebacio gol. 

Nema sumnje da je pogodak (ili više njih) želio svim srcem, da se nadao da će zatresti mrežu Nigerije, da će nas obradovati po milioniti put. Njegovo nogometno umijeće, njegova želja i volja nisu upitni.

Međutim, nejasan je osmijeh na njegovom licu dok se pozdravljao s Nigerijcima po završetku utakmice u kojoj smo poraženi s 1:0 i u kojoj smo ostali bez daljnjeg nastupa na Mundijalu. Protiv Irana smo u srijedu trebali igrati "finale", boriti se za drugo mjesto i prolaz u drugu rundu, a sada nas očekuje meč revijalnog karaktera. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U trenutku dok se Edin smijao, Tino Sve Sušić, kojeg se optužuje da je u reprezentaciji isključivo jer je njegov amidža Safet Sušić selektor, te da je rodbinska linija bila jedini razlog da ga se povede u Brazil, bacio se na travu, uhvatio rukama za glavu i počeo plakati.

Njemu je bilo puno teže prihvatiti poraz nego Edinu. Istom onom kojem se klanja nacija i kojeg smatra najvećim idolom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.