Promjene u omladinskom pogonu FK Željezničar

Vraća se Adin Mulaosmanović

Promjene u omladinskom pogonu FK Željezničar

S. Mlaćo

U Premijer omladinskoj ligi BiH za kadete odigrana su dva kola, dok će juniorska liga krenuti narednog vikenda.

Omladinski pogon FK Železničar definitivno će doživjeti trenerske promjene, a prema nezvaničnim informacijama na klupu kadetske selekcije Plavih sa Grbavice vratit će se Adin Mulaosmanović, koji je u proteklem periodu obavljao ulogu prvog pomoćnika sada već bivšeg šefa struka tima Željezničara Slavka Petrovića.

Mulaosmanović je uoči dolaska u seniorski tim, vodio kadetsku selekciju, a pratio je i današnji meč kadeta Željezničara koji su poraženi sa 2:1 od svojih vršnjaka iz Mladosti Doboj Kakanj.

Za sada je upražnjeno mjesto trenera juniorske selekcije koje je sa velikim uspjehom obavljao Admir Adžem, a glavni kandidat za njegovog nasljednika je Omer Joldić, koji je u proteklom periodu radio sa najmlađim selekcijama kluba sa Grbavice. Joldić je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, te bivši član Slobode, Željezničara, ruskog Saturna, poljskog Belchatowa i Olimpika. Igračku karijeru je završio 2009. godine.

Potvrda imenovanja Mulaosmanovića i Joldića trebala bi se desiti sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi