Putujte sa Centrotoursom u Brazil

Najvjerniji i najpouzdaniji partner N/FS BiH

Putujte sa Centrotoursom u Brazil

Sponzorski tekst

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će svoje prvo Svjetsko prvenstvo ove godine u Brazilu. 

Dvadeseto Svjetsko prvenstvo u fudbalu bit će održano u 12 brazilskih gradova u periodu od 12. juna do 13. jula 2014.godine. Na prventstvu će po prvi put u svojoj historiji učestvovati najbolja fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine. Turistička agencija Centrotours kao oficijelna agencija NSBiH ogranizovat će putovanje u Brazil na utakmice bh. nacionalnog tima. 

Najpouzdaniji i najvjerniji partner N/FS BiH i Zmajeva tokom kvalifikacija još jednom je pokazao kako se organizuju putovanja na utakmice Sušićevih izabranika. Centrotours je u posljednja dva kvalifikaciona ciklusa ispratio sve utakmice našeg tima. Organizovana su putovanja i na prijateljske duele, pa čak i u SAD. Zbog toga ne sumnjamo da će Centrotours i ovaj put svojim putnicima osigurati vrhunski provod na utakmicama Zmajeva. 

Upravo tim povodom razgovarali smo sa direktorom Centrotoursa, Muamerom Lutvićem, koji je istakao kako su programi za putovanja već objavljeni na oficijalnoj stranici Centrotoursa. 

"Mi smo napravili tri programa sa polascima iz Sarajeva. Napravili smo program za tri najveće utakmice u historiji Bosne i Hercegovine. Direktan let za Rio, što je prvi put u historiji Bosne i Hercegovine da će imati direkta prekookenaski let za Južnu Ameriku. U Rio de Janeiru ćemo imati sedam noćenje sa doručkom. Potom slijede utakmice u Cuiabi i Salvadoru, što su dva nova čarter leta u Brazilu. Iz Salvadora se vraćamo također direktnim čarter letom za Sarajevo," rekao je Lutvić i dodao:

Centrotours je našim navijačima obezbjedio vrhunske usluge u Brazilu kako vjernim pratiocima Zmajeva ne bi ništa nedostajalo. 

"U program su uključeni svi transferi i usluge našeg osoblja u Brazilu. Imat ćemo poseban štand koji će biti na raspolaganju našim putnicima. Imat ćemo ljude koji znaju portugalski jezik, što je veoma bitno, jer veliki broj ljudi u Brazilu ne poznaje engleski jezik, pa čak ni u hotelima. Cijena je fantastična ako imate u vidu da let traje 12 sati," riječi su Lutvića. 

Ista usluga navijačima Francuske i Bosne i Hercegovine

"Radimo sa IOX agencijom, što je oficijalna agencija Saveza Francuske. Imajući u vidu da ćemo igrati u Salvadoru poslije Francuske, odnosno u Riju prije Francuske. Naši navijači će spavati u istim hotelima kao i navijači Francuske. Također radimo i sa agencijama iz Švedske i Njemačke. Sa Bantoursom radimo u Hrvatskoj. Bili smo u Brazilu, obišli sve hotele i stadione. Treba istaći da je samo stadion u Salvadoru završen. Obišli smo sve i upoznali se sa tim kako sve funkcionira i mislimo da smo se dobro pripremili," rekao je Lutvić. 

Centrotours je organizovao odlaske na sve kvalifikacione utakmice reprezentacije, a put u Brazil vrhunac je saradnje sa N/FS BiH. 

"Cijena se kreće od 4.500 eura, a tu nisu uključene ulaznice, koje ćemo mi obezbjediti. Ovo je jedan vrhunac saradnje, jer smo organizovali sve utakmice reprezentacije u posljednja dva ciklusa. Ono što je bitno da kažemo jeste da ćemo imati kreditne linije. Za ljude kojima će trebati kredit za odlazak. Imamo putovanje na samo jednu utakmicu od 2.255 eura, to je historijski duel sa Argentinom na legendarnoj Maracani. 

Otvaranje prvensta i legendarna Maracana

"Također u suradnje sa Bantorusom imamo oragnizovan odlazak na dvije utakmice. Otvaranje SP i susret Brazil-Hrvatska, kao i utakmica u Riju između naše reprezentacije i Argentine. Moram istaći kako je Rio de Janeiro jedan od najljepših gradova na svijetu i svakako da navijači odlazak na SP mogu spojiti sa godišnjim odmorom. Jer ne može boji odmor od utakmica Zmajeva u Brazilu," zaključio je Lutvić.

U Centrotoursu ističu kako je sigurnost navijača uvijek na prvom mjestu, te da je kvaliteta smješta izuzetno bitna. Kako bi navijačima osigurali što kvalitetniji boravak i provod u Brazilu, uposlenici Centrotoursa su boravili u Brazilu i donijeli prave odluke. 

"Mislimo da je naša cijena izuzetno povoljna, a usluga koju smo obezbijedili jako kvalitetna. Važno je istaći da nema presjedanja prilikom avionskih letova, a druga stvar je da smo izabrali hotele koji su sigurni, jer nam je uvijek vodilja prvo bila sigurnost. Sigurnost naših navijača nama je uvijek najvažnija. Izabrali smo hotele koji su sigurni i koji vrijede onoliko koliko zaista i koštaju," rekao je Lutvić i nastavio: 

U Riju spavamo u jednom od najboljih pet hotela koje ovaj grad ima. Mislim da je bitno naglasiti da nismo gledali najjeftinije hotele, nego one koji zaista vrijede ovakvog aranžmana. U ponedjeljak će biti objavljeni svi detalji, sa konkretnim smještajima, što je jako bitno istaći. Mislim da je nezamislivo da se prave aranžmani, a da se prethodno organizatori nisu detaljno upoznali sa Brazilom i proveli u njemu neko vrijeme" rekao je Lutvić.

ARANŽMAN BROJ 1: 

1. DAN, 14.06.2014. (SUBOTA), SARAJEVO – RIO DE JANEIRO

Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 05.30h. Direktan charter let za Rio de Janeiro u 7.30h.

Dolazak na aerodrom u Rio de Janeiro u 17.15h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške i carinske kontrole slijedi transfer autobusima do hotela. Slobodno vrijeme za odmor. Naveče preporučujemo odlazak u kvart Lapa, sa mnoštvom barova i lokala s muzikom uživo u stilu bossa nova, samba, hip-hop i sl. gdje se odvija intenzivan noćni život. Noćenje.

2. DAN, 15.06.2014. (NEDJELJA), RIO DE JANEIRO (UTAKMICA!!!)

Nakon doručka slijedi fakultativno razgledanje grada: vožnja duž zaliva Guanabara i Flamengo parka. Panoramsko razgledanje gradskih znamenitosti: crkva Candelaria, katedrala sv. Sebastiana, Gradsko pozorište, Nacionalna biblioteka, Muzej lijepih umjetnosti, Sambadrom - mjesto gdje se svake godine održava povorka povodom svjetski poznatog karnevala. Nastavak vožnje prema Glavi šećera (Pão de Açúcar ) - brdu bez kojeg Rio zasigurno ne bi bio tako fascinantan. Do vrha se dolazi velikom žičarom/gondolom poznatom iz filma "Moonraker". Prva stanica je Urca Mountain, na 220 m visine, gdje se nalaze lijepi vrtovi i odakle se pruža pogled na zaljev Botafogo. Druga, zadnja stanica je na visini od 395m, Sugar Loaf Hill, odakle se pruža prekrasan panoramski pogled na plažu Copacabana s jedne te na zaljev Guanabara s druge strane. Slobodno vrijeme za fotografisanje , a zatim povratak u hotel. Pripreme za polazak na najveću utakmicu u historiji bosanskog fudbala Argentina – Bosna i Hercegovina na najpoznatijem stadionu na svijetu – stadionu Marakana kapaciteta 76.935 gledalaca. Utakmica u 19.00h! Nakon utakmice povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 16.06.2014. (PONEDJELJAK), RIO DE JANEIRO – CORDOVADO – COPACABANA – SARAJEVO

Nakon doručka slijedi fakultativni poludnevni izlet na Corcovado - Vožnja autobusom do početne stanice Cosme Velho, ukrcaj na poznati voz "cog" te 20-minutni uspon željeznicom kroz tropsku šumu Tijuca, uz pogled na grad, plaže i prelijepu prirodu. Dolazak na vrh Corcovada (710 metara n|m) gdje se nalazi jedno od 7 svjetskih čuda novog doba, kip Isusa Krista. Kip Krista visok je 38 metara i drugi je po visini na svijetu. Slobodno vrijeme za fotografisanje i kupovinu suvenira. Povratak u hotel. Mogućnost odlaska na čuvenu plažu Copacabana. Check out iz hotela u 19.00h i transfer do aerodroma. Slijedi direktan charter let za Sarajevo u 23.30h.

4. DAN, 17.06.2014. (UTORAK), SARAJEVO

Dolazak na Sarajevski aerodrom u podnevim satima.

CIJENA: 2.255,00 EUR (First minute ponuda za rezervacije do 11.01.2014.)

Cijena putovanja nakon 11.01.2014.g. biće uvećana za 200,00 EUR.

ARANŽMAN BROJ 2:

1. DAN, SARAJEVO/ZAGREB – SAO PAULO

Okupljanje putnika na aerodromu u Sarajevu/Zagrebu u večernjim satima. Noćni let za Sao Paulo.

2. DAN, SAO PAULO

Po dolasku u Sao Paolo, slijedi transfer do hotela. Smještaj. Navečer predlažemo odlazak u kvart Vila Olimpia i Vila Madalena s velikim izborom barova i plesnih klubova (Azucar, Favela Grazie a Dio, Samba, Tom Brasil). Noćenje. 

3. DAN, SAO PAULO (UTAKMICA!!!)

Nakon doručka slijedi fakultativno razgledanje grada: katedrala Sé, Patio do Colege - mjesto na kojem je grad nastao, Avenida Paulista - nekad ulica magnata kafe, danas finansijski i trgovački centar grada, čuveni Paulistano Athletic Club, Museu de Arte de Sao Paulo, Casa das Rosas, Ibirapuera Park, neboder Banespa - brazilska inačica Empire State Buildinga, Memorial de America Latina. U ranim poslijepodnevnim satima organizirani odlazak metroom na svečano otvaranje Svjetskog prvenstva i utakmicu Brazil - Hrvatska na stadionu Arena de Sao Paulo s početkom u 17.00 sati. Po završetku utakmice povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN, SAO PAULO – RIO DE JANEIRO

Nakon doručka check out iz hotela i vožnja autobusom (oko 8 sati) prema Rio de Janeiru. Po dolasku, smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Naveče preporučujemo odlazak u kvart Lapa, sa mnoštvom barova i lokala s muzikom uživo u stilu bossa nova, samba, hip-hop i sl. gdje se odvija intenzivan noćni život. Noćenje.

5. DAN, RIO DE JANEIRO

Nakon doručka slijedi fakultativni poludnevni izlet na Corcovado - Vožnja autobusom do početne stanice Cosme Velho, ukrcaj na poznati voz "cog" te 20-minutni uspon željeznicom kroz tropsku šumu Tijuca, uz pogled na grad, plaže i prelijepu prirodu. Dolazak na vrh Corcovada (710 metara n|m) gdje se nalazi jedno od 7 svjetskih čuda novog doba, kip Isusa Krista. Kip Krista visok je 38 metara i drugi je po visini na svijetu. Slobodno vrijeme za fotografisanje i kupovinu suvenira. Povratak u hotel. Mogućnost odlaska na čuvenu plažu Copacabana. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. DAN, RIO DE JANEIRO (UTAKMICA!!!)

Nakon doručka slijedi fakultativno razgledanje grada: vožnja duž zaliva Guanabara i Flamengo parka. Panoramsko razgledanje gradskih znamenitosti: crkva Candelaria, katedrala sv. Sebastiana, Gradsko pozorište, Nacionalna biblioteka, Muzej lijepih umjetnosti, Sambadrom - mjesto gdje se svake godine održava povorka povodom svjetski poznatog karnevala. Nastavak vožnje prema Glavi šećera (Pão de Açúcar ) - brdu bez kojeg Rio zasigurno ne bi bio tako fascinantan. Do vrha se dolazi velikom žičarom/gondolom poznatom iz filma "Moonraker". Prva stanica je Urca Mountain, na 220 m visine, gdje se nalaze lijepi vrtovi i odakle se pruža pogled na zaljev Botafogo. Druga, zadnja stanica je na visini od 395m, Sugar Loaf Hill, odakle se pruža prekrasan panoramski pogled na plažu Copacabana s jedne te na zaljev Guanabara s druge strane. Slobodno vrijeme za fotografisanje , a zatim povratak u hotel. Pripreme za polazak na najveću utakmicu u historiji bosanskog fudbala Argentina – Bosna i Hercegovina na najpoznatijem stadionu na svijetu – stadionu Marakana. Utakmica u 19.00h! Nakon utakmice povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN, RIO DE JANEIRO – ZAGREB/SARAJEVO

Nakon doručka slijedi fakultativni poludnevni izlet Izlet u favelu - Vožnja džipovima do favele Dona Marta, jedne od prvih koje su ušle u vladin program rehabilitacije. Ovdje se možete upoznati sa načinom života lokalnog stanovništva. Iz favele se pruža lijep pogled na Rio. Povratak u hotel. Mogućnost odlaska na čuvenu plažu Copacabana. Check out iz hotela u 19.00h i transfer do aerodroma. Slijedi noćni let za Sarajevo/Zagreb

8. DAN, SARAJEVO/ZAGREB

Dolazak na odredište u ranim večernjim satima.

CIJENA: 2.999,00 EUR (First minute ponuda za rezervacije do 11.01.2014.)

Cijena putovanja nakon 11.01.2014.g. biće uvećana za 200,00 EUR.

ARANŽMAN BROJ 3:

1. DAN, 13.06.2014. (PETAK), SARAJEVO – RIO DE JANEIRO

Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 19.30h. Let za Rio de Janeiro u 22.00h. Noćni let.

2. DAN, 14.06.2014. (SUBOTA), RIO DE JANEIRO

Dolazak na aerodrom u Rio de Janeiro u jutarnjim satima. Nakon pasoške i carinske kontrole slijedi bus transfer do hotela. Check in u hotel oko 13.00h. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Navečer preporučujemo odlazak u kvart Lapa, sa mnoštvom barova i lokala s muzikom uživo u stilu bossa nova, samba, hip-hop i sl. gdje se odvija intenzivan noćni život. Noćenje.

3. DAN, 15.06.2014. (NEDJELJA), RIO DE JANEIRO (UTAKMICA!!!)

Nakon doručka slijedi fakultativno razgledanje grada: vožnja duž zaliva Guanabara i Flamengo parka. Panoramsko razgledanje gradskih znamenitosti: crkva Candelaria, katedrala sv. Sebastiana, Gradsko pozorište, Nacionalna biblioteka, Muzej lijepih umjetnosti, Sambadrom - mjesto gdje se svake godine održava povorka povodom svjetski poznatog karnevala. Nastavak vožnje prema Glavi šećera (Pão de Açúcar ) - brdu bez kojeg Rio zasigurno ne bi bio tako fascinantan. Do vrha se dolazi velikom žičarom/gondolom poznatom iz filma "Moonraker". Prva stanica je Urca Mountain, na 220 m visine, gdje se nalaze lijepi vrtovi i odakle se pruža pogled na zaljev Botafogo. Druga, zadnja stanica je na visini od 395m, Sugar Loaf Hill, odakle se pruža prekrasan panoramski pogled na plažu Copacabana s jedne te na zaljev Guanabara s druge strane. Slobodno vrijeme za fotografisanje , a zatim povratak u hotel. Pripreme za polazak na najveću utakmicu u historiji bosanskog fudbala Argentina – Bosna i Hercegovina na najpoznatijem stadionu na svijetu – stadionu Marakana. Utakmica u 19.00h! Nakon utakmice povratak u hotel. Noćenje.

4. – 8. DAN, 16.-20.06.2014. (PONEDJELJAK - ČETVRTAK), RIO DE JANEIRO

Tokom boravka u Rio de Janeiru predlažemo kupanje na najpoznatijoj plaži na svijetu Copacabana plaži, i odlaske na neke od naših fakultativnih izleta:

• Poludnevni izlet na Corcovado - Vožnja autobusom do početne stanice Cosme Velho, ukrcaj na poznati voz "cog" te 20-minutni uspon željeznicom kroz tropsku šumu Tijuca, uz pogled na grad, plaže i prelijepu prirodu. Dolazak na vrh Corcovada (710 metara n|m) gdje se nalazi jedno od 7 svjetskih čuda novog doba, kip Isusa Krista. Kip Krista visok je 38 metara i drugi je po visini na svijetu.

• Izlet u favelu - Vožnja džipovima do favele Dona Marta, jedne od prvih koje su ušle u vladin program rehabilitacije. Ovdje se možete upoznati sa načinom života lokalnog stanovništva. Iz favele se pruža lijep pogled na Rio. Povratak u hotel.

• Izlet na tropska ostrva - Kristalno čisto more, plaže i najfiniji pijesak u veličanstvenom okruženju planinskog lanca i prašume Sierra de Mar. U mjestu Itacuruca ukrcaj na brod i krstarenje između tropskih ostrva. Zaustavljanje na jednom od ostrva radi kupanja. 

• Izlet u Petropolis - Odlazak u unutrašnjost, do 80 km udaljenog Carskog grada u planinama Rija. Posjeta Carskoj palati s muzejom, katedrali s carskim grobnicama i Kozijem trgu s mini zoološkim vrtom.

9. DAN, 21.06.2014. (PETAK), RIO DE JANEIRO – CUIABA (UTAKMICA!!!) – SALVADOR DE BAHIA

Nakon ranog doručka slijedi transfer do aerodroma i let za Cuiabu u trajanju od cca 2.10h. Po dolasku na aerodrom u Cuiabi, slijedi transfer do centra grada i slobodno vrijeme za druženje sa brojnim bh navijačima. Utakmica Nigerija – Bosna i Hercegovina u 18.00h na novoizgrađenom stadionu Arena Pantanal kapaciteta 43.000 sjedišta. Nakon pobjede slijedi transfer do aerodroma i odlazak direktnim charter letom za Salvador u 23.00h.

10. DAN, 22.06.2014. (SUBOTA), SALVADOR DE BAHIA

Dolazak na aerodrom u Salvadoru oko 02.00h. Slijedi transfer do hotela i noćenje. Nakon kasnog doručka slijedi fakultativna panoramska vožnja kroz grad i razgledanje historijske jezgre grada s najvećim kompleksom kolonijalne arhitekture u obje Amerike - »Pelourinho«. Pelourinho je mjesto na kojem su se nekad prodavali robovi, a u prijevodu znači 'mjesto bičevanja'. Tu su brojne zgrade, crkve i spomenici građeni u 16. stoljeću u jedinstvenom baroknom stilu. Grad Salvador bio je do 1763. godine glavni grad Brazila. Podijeljen je u dva dijela. 

U Donjem gradu - »Cidade Baixa« nalazi se poslovni i finansijski centar grada, luka i raj za šoping (Modelo market) s majstorijama brazilskih zanatlija. Pauza za demonstraciju brazilske tradicije »capoeire« (borilačke vještine koju su razvili afrički robovi u Brazilu). »Cidade Alte«, Gornji grad sagradili su na uzvisinama iznad mora, a od Donjeg grada odvajaju ga stijene. Tamo ćemo doći strmim stepenicama, penjanje će biti popraćeno divnom panoramom grada. Slobodno vrijeme i povratak u hotel. Noćenje.

11. i 12. DAN, 23. i 24.06.2014. (NEDJELJA I PONEDJELJAK), SALVADOR DE BAHIA

Tokom ova dva dana predlažemo uživanju na najljepšim brazilskim plažama ili šetnji i shoppingu, a doživjet ćemo i noćni život u Pelourinhu, gdje ćemo po želji večerati u nekim od brojnih odličnih restorana te se predati noćnom životu tog izvanrednog mjesta. Povratak u hotel i noćenje.

13. DAN, 25.06.2014. (UTORAK), SALVADOR DE BAHIA (UTAKMICA!!!)

Nakon doručka slijedi check out iz hotela i odlazak do stadiona Arena Fonte Nova kapaciteta 52.048 gledalaca. Druženje sa brojnim bh navijačima iz cijelog svijeta. Utakmica Bosna i Hercegovina – Iran u 

13.00h. Nakon utakmice slijedi transfer do aerodroma u Salvadoru i direktan let sa Sarajevo.

14. DAN, 26.06.2014. (SRIJEDA), SARAJEVO

Dolazak na Sarajevski aerodrom u poslijepodnevnim satima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

CIJENA: od 4.499,00 EUR (hoteli 2*, First minute ponuda za rezervacije do 11.01.2014.)

Cijena putovanja nakon 11.01.2014.g. biće uvećana za 200,00 EUR.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.