Sabrina Buljubašić nova direktorica FK Sarajevo

Naslijedit će Dinu Selimovića

Sabrina Buljubašić nova direktorica FK Sarajevo

E. Škorić

Fudbalski klub Sarajevo ostaje bez generalnog direktora Dine Selimovića krajem septembra.

Nakon petogodišnjeg perioda, Selimović napušta Sarajevo, a tu informaciju je danas potvrdio bordo klub.

Selimović nosi zasluge za mnoge dobre stvari koje su se dogodile na Koševu, a između ostalog je s njim na čelu rukovodstvo kluba prije nekoliko godina uspjelo da privuče stranog investitora, Malezijca Vincenta Tana, nakon čega je bordo tim riješen brojnih nagomilanih dugova.

Svojim predanim radom stekao je priznanje za najboljeg sportskog radnika Premijer lige BiH 2012. godine. Umjesto njega, funkciju vršioca dužnosti generalnog direktora preuzet će Sabrina Buljubašić, 27-godišnjakinja koja već sada ima bogatu biografiju.

Ona će postati prva direktorica u historiji Sarajeva. Riječ je magistrici sportskog prava, koje je stekla na ISDE fakultetu u Madridu, a veliki dio života provela je u Sjedinjenim Američkim Državama. Diplomirala je internacionalno pravo na Američkom univerzitetu u BiH. 

U FK Sarajevo je ranije bila zaposlena u pravnoj službi. Ona je osnivač ženskog nogometnog kluba Salt City iz Tuzle, gdje je radila kao potpredsjednica, ali i u pravnom savjetovanju, transferima, a bavila se i prevođenjem ugovora. 

Nogometnu karijeru počela je u Vancouveru s 12 godina, gdje je igrala za klub Pumas, sa kojim je osvojila tri državne titule prije 18. rođendana. Igrala je za Fort Vancouver High School četiri godine i s tom ekipom je završila na trećoj poziciji na nivou savezne države.

Po jednu sezonu igrala je u Eclipse Premier Club,Bellevue College Seattle, da bi se vratila u BiH. U našoj zemlji je igrala za Salt City i SFK 2000, koji je danas član FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U svakom slučaju, pred Sabrinom je puno posla od oktobra, kada sjedne na mjesto Dine Selimovića, a svakako da je pravo osvježenje vidjeti jednu damu na višim pozicijama u bh. nogometu. Ipak, ostaje da vidimo kako će se snaći i koliko će doprinijeti razvoju FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi