Sedmica Zmajeva: Irska zaboravljena, Pjanić i Džeko pogađali

Baždarević ostao selektor

Sedmica Zmajeva: Irska zaboravljena, Pjanić i Džeko pogađali

S. Bošković

Sedam dana je prošlo nakon neočekivanog ispadanja iz baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine.

Naša selekcija je protiv Irske na Bilinom polju, u magli, odigrala 1:1, a onda smo u Dublinu bili nemoćni i poraženi sa 2:0. 

I prije početka utakmica baraža selektor Mehmed Baždarević je produžio ugovor sa Nogometnim/fudbalskim savezom  Bosne i  Hercegovine gdje je ustanovljeno da će bez obzira na ishod baraža Baždarević ostati selektor. 

Fudbaleri su se iz Dublina vratili klupskim obavezama koje su bile na redu proteklo vikenda. Miralem Pjanić i Edin Džeko postigli su golove za Romu, Tino - Sven Sušić je odigrao veoma dobru utakmicu za Hajduk, gdje je postigao gol i asistirao za još jedan. 

Izet Hajrović i Haris Medunjanin i dalje ne mogu da se izbore za mjestu u Eibaru, odnosno Deportivu.

1/29 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.