Sejad Halilović: Već su me kontaktirali iz BiH

Razgovarao s Denijalom Pirićem

Sejad Halilović: Već su me kontaktirali iz BiH

E. Škorić

Iako ima svega 16 godina, Dinamov nogometni dragulj Alen Halilović već je postao meta brojnih evropskih velikana, ali i dvije nogometne reprezentacije...

Halilović je nedavno debitirao za Modre u velikom derbiju HNL-a protiv Hajduka (3:1), a protiv Slaven Belupa ušao je u igru i postigao prvijenac. Jasno je da se radi o vanserijskom igraču i, prema mnogima, novom Lionelu Messiju.

 

Postao je odjednom Halilović osoba čiji se lik svakodnevno vrti po malim ekranima, o kojoj se piše po portalima, osoba koja daje intervjue i ulaze u svijet nogometnih profesionalaca. 

 

Kako je njegov otac Sejad nosio četiri godine dres bh. reprezentacije, počelo se sve češće govoriti i o Alenovom nastupu za Zmajeve, no i on i njegov otac odbijaju sve medijske napade, fokusirajući se isključivo na Alenovu klupsku karijeru, a on je i član U-17 hrvatske nogometne reprezentacije.

Njegovog oca kontaktirali su i iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. 


Njegovog oca kontaktirali su i iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. 

"Pričao sam s Denijalom Pirićem, tehničkim direktorom NS BiH, njemu sam rekao isto. Kad dođe vrijeme za to, Alen će sam odlučiti, ne treba ga time opterećivati, niti stavljati priču o reprezentaciji u prvi plan", kaže Sejad Halilović, a prenosi Jutarnji.hr.

 

Isti portal prenosi izjavu ljudi bliskih obitelji Halilović, koji su uvjereni da mali neće zaigrati za bh. reprezentaciju.

 

"Nema nikakve šanse da Halilović zaigra za BiH, on će biti hrvatski reprezentativac. Rođen je u Zagrebu, sve ga veže za Hrvatsku i prava dvojba zapravo ne bi trebala postojati, moralo bi se dogoditi uistinu veliko čudo da Halilović u seniorskom dobu zaigra za BiH!" Također, čuli smo i iz Dinama da je već prije godinu dana došao na Halilovićevu adresu poziv iz Sarajeva, da zaigra za mlađe selekcije BiH, međutim, tada ni u jednom trenutku nije postojala šansa da taj poziv prihvati. Odlučio je igrati za mlađe selekcije Hrvatske, danas je član U-17 reprezentacije".

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije