Selimović: Nemamo dugovanja, već ozbiljan tim i uslove

Član Uprave NK Travnik

Selimović: Nemamo dugovanja, već ozbiljan tim i uslove

S. Mlaćo

Na sjednici Skupštine NK Travnik održanoj u ponedjeljak svoje izlaganje je imao i član Uprave, te glavni finansijer Vezira Nihad Selimović.

Od Selimovića uveliko zavisi sudbina popularnih Vezira koji u drugom dijelu sezone žele osvajanje prvog mjesta i povratak u Premjer ligu.

"Nije se tu još ništa desilo, te je problem što nije popunjen  Upravni odbor. Poslije Nove godine će odmah biti nova Skupština i trebalo bi da se to izdefiniše. Ja se nadam da će ići u najboljem smjeru", kazao je Selimović za SportSport.ba.

Na samoj Skupšini istaknut je glavni cilj kluba, a to je povratak u premijerligaško društvo.

"Realno, gledajući sliku svih ovih kubova, mislim da Travnik ima najrealanije šanse za Premijer ligu. To je klub sa tradicijom, deset godina je igrao Premijer ligu, sada ima ozbiljan tim i ozbiljne uslove. Nemamo dugovanja prema igračima", jasan je naš sagovornik. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Za razliku od ranijih godina kada o ovom klubu u javnost nisu izlazile baš lijepe priče, u posljednih par godina to je mnogo drugačije.

"Upravo zbog toga što smo u proteklom periodu uspjeli da stvari postavimo onako kako treba da izgledaju. Promijenili smo svijest ljudi, ne može se raditi kako se radilo i mora se igrati fair play. Ne može se petljati, lagati, te se dogovoreno prema igračima mora ispoštovati. Travnik je izmirio obaveze prema državi, izmirio je prema svima i to je jedan od rijetkih klubova koji ima tako posloženu situaciju. Počelo se raditi i sa mladima, te sada u prvom timu imamo deset igrača koji su ponikli iz škole kluba", kazao je na kraju razgovora za SporSport.ba Nihad Selimović, član Uprave NK Travnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi