Sloga deklasirala Bosnu

Bez iznenađenja u Simin Hanu

Sloga deklasirala Bosnu

M. Šljivak

Fudbaleri Sloge iz Simin Hana savladali su u 9. kolu Prve lige Federacije ekipu visočke Bosne rezultatom 6:1.

Prvo poluvrijeme ovog meča donijelo je dosta uzbuđenja. Već u drugoj minuti domaći su poveli. Efendić je sjajno uposlio Jocu Stokića koji pogađa za prednost Sloge od 1:0.

Gosti su u 13. minuti ostali sa igračem manje. Ćubura je spriječio kontru gostiju oborivši Stokića i sudija mu je pokazao put u svlačionicu.

Domaći su prednost igrača više iskoristili u 32. minuti. Efendić je oboren u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na bijelu tačku, a precizan izvođač penala je Stokić za sigurnih 2:0.

Bosna se uspjela vratiti u meč. Golom Mujića u 42. minuti došli su do 2:1, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta.

Nastavak meča donosi potpunu ofanzivu domaćeg tima koji su razbili današnjeg rivala. Redale su se šanse pred golom Bekana, a u 59. minuti sjajan gol postiže mladi reprezentativac BiH Mirel Ibrahimović. Ukrao je loptu odbrani, zaobišao golmana i pogodio za 3:1.

Nije Sloga stala napadima. Tražili su još pogodaka, a zatim je na scenu stupio rezervista Mirza Musić. S dva gola je povećao prednost na 5:1, da bi zatim upisao asistenciju za Mirela Ibrahimovića, koji drugim golom danas postavlja konačnih 6:1.

Sloga je ovim trijumfom ponovo preuzela vrh tabele sa bodom prednosti u odnosu na Olimpic.

Prva liga FBiH, 9. kolo:

Sloga - Bosna 6:1

SLOGA: Hamzabegović, Mitrović, Efendić, Kostić, Šarčević, Ibrahimović, Stjepanović, Kojić, Ostojić, Stokić, Vukmirović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

BOSNA: Bekan, Ćubara, Papaz, Hrelja, Mujić, Cana, Sejdić, Sadiković, Hajdarović, Šero, Čulov.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi