Slogi samo bod u Bugojnu, važne pobjede Olimpika i Zvijezde

10. kolo Prve lige FBiH

Slogi samo bod u Bugojnu, važne pobjede Olimpika i Zvijezde

S. Mlaćo

Nogometaši Iskre i Sloge Simin odmjerili su snage u okviru 10. kola Prve lige FBiH, a nakon 90 minuta mreže se nisu tresle 0:0.

Publika je na Jakliću mogla vidjeti zanimljiv i veoma borben meč, a prvi su zaprijetili gosti i to preko iskusnog Joce Stokića. Na drugoj strani Čakar je imao sjajnu priliku, međutim Hamzabegović istrčava i glavom brani.

U drugom poluvemenu također otvoren meč, a od 70 minute Iskra je igra sa 10 igrača s obzirom da je crveni karton zaradio kapiten Elvedin Nebić. Bezidejni gosti to nisu iskoristili i ostalo je 0:0, što je rezultat koji svakako može više zadovoljiti domaće.

NK Iskra Bugojno - FK Sloga Simin Han 0:0

NK Iskra: NK Iskra: Ćeman, Filan, Koprivica, Osmanković, Bešagić, Nebić, Čakar, Seferović, Ivković, Skopljak, Jurčević.

FK Sloga Simin Han: Hamzabegović, Mitrović, Efendić, Kostić, Šarčević, Stjepanović, Kojić, Omerović, Ostojić, Stokić, Vukmirović.

U Travniku je gostovala Zvijezda i osvojila puni plijen. Veziri su dobro igrali u prvom poluvremenu, pogađali i stativu, ali u drugom poluvremenu nisu mogli do pozitivnog rezultata.

Obren Cvijanović je bio junak pobjede Zvijezde koja je tako na najbolji način prebrodila poraz u prošlom kolu od Orašja na svom terenu.

NK Travnik - NK Zvijezda 0:1 (0:1)

NK Travnik: NK Travnik: Đurić, Brljak, Imamović, Čurić, Rastoka, Muharemović, Hasanbegović, Mamuša, Hamzić, Silajdžija, Tabaković.

NK Zvijezda: Prljača, Delić, Cvijanović, Brčkalić, Guzina, Osmić, Devedžić, Čivić, Đekić, Kapetan, Huseinspahić.

Neizvjesnosti nije nedostajalo ni u Tešnju. Olimpik je slavio sa 2:1, te ponovo došao na lidersku poziciju u Prvoj ligi FBiH.

Gosti su poveli prelijepim pogotkom Vučine Šćepanović, da bi na 2:0 povisio pred sami kraj prvog poluvremena nakon nespoazuma odbrane TOŠK-a Osmanović.

U drugom poluvremenu domaći se bude. Nuhanović je u 57. minuti pogodio za 1:2, a zatim su se redale šanse pred golom gostiju iz Sarajeva. Ipak, pogodaka više nije bilo i gosti se kući vraćaju sa tri vrijedna boda.

NK TOŠK - FK Olimpik 1:2 (0:2)

NK TOŠK: NK TOŠK: Dizdarević, Navrboc, Hasanbašić, Hodžić, Mrguda, Kurdić, Bedak, Sinanović, Gafurović, Lukomirak, Suljić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Olimpik: Bandović, Milović, Čvoro, Pršeš, Osmanović, Mahović, Oglečevac, Šćepanović, Zeba, Kovač, Bevab.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi