Spektakl na Koševu i šest golova u remiju Sarajeva i Galate

Bez pobjednika u prijateljskom meču

Spektakl na Koševu i šest golova u remiju Sarajeva i Galate

M. Šljivak

Sarajevo i Galatasaray odigrali su meč bez pobjednika (3:3) u prijateljskom meču odigranom na Koševu.

Ovaj meč je bio i oproštajni za dvije legende bordo tima. Od dresa Sarajeva su se oprostili Alen Škoro i Emir Obuća, koji su s terena ispraćeni ovacijama.

Na terenu nije dobro počelo za domaći tim, jer je turski velikan već nakon 23 minute igre imao dva gola prednosti. Pogađali su Olčan u 12. i Gumuš u 23. minuti za vodstvo od 2:0.

Međutim, do kraja prvog poluvremena tim Miodraga Ješića je uspio da izjednači. Prvo je Duljević smanjio na 2:1 u 27. minuti, da bi Amer Bekić u 43. minuti izjednačio rezultat na 2:2.

Na samom otvaranju drugog dijela Sarajevo je povelo. Ponovo je pogodio Amer Bekić na asistenciju mladog Adnana Osmanovića.

Držao je bordo tim prednost sve do 70. minute, kada slavni turski tim ipak dolazi do izjednačenja. Mladi Ergin je pogodio za konačnih 3:3.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sarajevo - Galatasaray 3:3 (Duljević 27', Am. Bekić 43', 46' / Olčan 12', Gumuš 23',  Ergun 70')

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.