Štimac: Halilhodžić je želja naroda, neka to prođe u miru
EPA

Hrvatski stručnjak za SportSport.ba

Štimac: Halilhodžić je želja naroda, neka to prođe u miru

Kandidaturu za selektora bosanskohercegovačke reprezentacije predao je i hrvatski stručnjak Igor Štimac koji je bez posla još od Glasgowa, kada je nakon poraza Hrvatske od Škotske dobio otkaz. 

Štimac u razgovoru za SportSport.ba nije mnogo želio govoriti o eventualnom preuzimanju našeg nacionalnog tima, želeći prvo da se riješi 'saga' oko Vahida Halilhodžića. 

"Iskreno, ne bih ulazio u nikakva komentarisanja u vezi reprezentacije BiH jer prije svega želim biti korektan. Svjestan sam da je želja naroda u BiH Vahid Halilhodžić i dopustimo da se to odradi u miru, a kad se to završi možemo opširnije razgovarati na ovu temu", kazao je Štimac na početku razgovora za naš portal.

Ipak, ovaj 47-godišnji stručnjak ne krije želju da na klupi reprezentacije BiH naslijedi Safeta Sušića.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nije tajna da želim biti selektor, jer ko ne bi želio raditi s igračima kakve ima BiH. Međutim, ne želim se promovirati preko medija i želim ispoštovati sve što je preostalo", riječi su Štimca. 

Podsjetimo, ostali kandidati za selektora BiH su: Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević, Amar Osim, Šener Bajramović, Felix Magath, Enzo Scifo, Lothar Matthaus, Milovan Rajevac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.