Stojnić: Evropa i trofeji su prioriteti

Novi trener Borca

Stojnić: Evropa i trofeji su prioriteti

D. Banović

Novi trener Borca Velimir Stojnić ekipu će preuzeti u srijedu kad će se igrači aktuelnog prvaka vratiti sa dvodnevnog odmora. Stojnić kaže da je svijestan posla koji ga očekuje na klupi Borca.

"Klub ima sjajne igrače na raspolaganju, ali nije bilo rezultata i mislim da je tu najveći problem taj psihološki efekt. Imamo dosta vremena do gostovanja u Zenici i siguran sam da ćemo se na valitetan način pripremiti za ono što nas čeka na Bilinom polju", rekao je novi trneer Velimir Stojnić.

Ovaj trener se sjeća vremena od prije dvije godine kad je Borac pod njegovom dirigentnom palicom u Zenici savladai Čelik i to golom Nemnje Bilbije.

"Potrebno je da igrači samo prihvate moju fudbalsku filozofiju, a to je discipina u igri i van terena i sve će biti u redu. Neke igrače sam već trenirao, a neke poznajem, tako da neće biti problema oko privikavanje i njih na mene, ali i obrnuto", dodao je Stojnić.

Novi trener je stigao, ali ambicije su ostale iste, a to je borba za Evropu i za trofeje.

"To su i moji prioriteti i duboko vjerujem da će se ekipa probuditi i brzo ćemo se vratiti u sami vrh tabele", zaključio je Stojnić.

Zanimljivo da je ovo 18 trener na klupi Borca od sezone 2002/2003. kad je formirana jedinstvena Premijer liga BiH.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.