Sušić: Iznenađenja se dešavaju u prvim kolima

Selektor Sušić za SportSport.ba

Sušić: Iznenađenja se dešavaju u prvim kolima

Reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je imena protivnika u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. 

Nakon žrijeba koji nam je u grupi F dodijelio Argentinu, Nigeriju i Iran kontaktirali smo selektora Sušića koji je istakao: 

"Nisam nezadovoljan, moglo je i bolje, ali moglo je i gore. Argentina je favorit svakako i oni će tu završiti na prvom mjestu. Za drugu poziciju borit ćemo se Nigerija i mi, ali ne treba podcijeniti ni Iran," rekao je Sušić za SportSport.ba i osvrnuo se na otvaranje grupe sa Argentinom: 

"Iz iskustva znam da se iznenađenja na svjetskim prvenstvima uglavnom dešavaju u prvim kolima. Mislim da je bolje što sa njima igramo na samom početku, jer da igramo u zadnjem kolu i da njima treba pobjeda onda bi nas i dobili. Treba biti realan i pokušati u toj utakmici ne izgubiti sa prevelikom razlikom, jer je moguće da nas remi sa Nigerijom i pobjeda nad Iranom odvedu u naredni krug takmičenja," istakao je Sušić. 

Sa Argentinom smo nedavno igrali prijateljsku utakmicu, a Sušić ističe kako taj duel ništa ne znači. "Taj duel nema preveliki značaj. Moguće je da nas podcijene i da uđu opuštenije u utakmicu, jer su na pobijedili bez Messija, ali još jednom ponavljam Argentina je favorit i mislim da će biti prva u grupi," zaključio je Sušić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti