Selektor Sušić uoči utakmice sa Belgijom na Bilinom polju

Sušić: Ne bih potpisao prije utakmice rezultat 1:1

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu Bilino polje u okviru trećeg kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku odmjeriti snage sa Belgijom.

Nakon poraza od Kipra i remija u Velsu utakmica sa Belgijom itekako je bitna za naš nacionalni tim. Danas je na stadionu Bilino polje održana press-konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio selektor Safet Sušić. 

"Nema potrebe da otkrivam ekipu danas. Mi ćemo i sutra, kao i protiv Velsa pokušati ostvariti pobjedu," rekao je Sušić i nastavio: 

"Upravo evo razmišljam da stavim Edina na klupu. Mislim da je to rješenje," ironičan je bio Sušić. 

"Oni su ekipa kojoj sutra više bod odgovara. Međutim nama iako neriješen rezultat nije loš, mi nismo tim koji može ostati nazad i ne napadati. Oni su izuzetno dobri i kada napadaju i iz kontri. Bit će to jako teška utakmica," kaže Sušić. 

"Ako budemo imali jedan bod nakon ove prve tri utakmice to će biti neuspjeh. Ja ne znam ko je planirao šest bodova iz ove prve dvije utakmice, mi nismo. Jedini neplaniran poraz je onaj od Kipra. Mi te bodove moramo vratiti negdje. Mislim da neće biti neuspjeh i da imamo tri boda iz prve četiri utakmice," kaže Sušić, koji je valjda zaboravio da nam je to ustvari i jedini poraz u dosadašnjem dijelu kvalifikacija.

"Ovi momci koji su igrali gore (Ves op.a) su dali sve od sebe. Ja nemam zamjerke. Nekada ekipu ne treba dirati kada sve igra dobro. Zašto dirati ekipu kojoj ide dobro? Ne bi bilo dobro promijeniti ekipu i staviti niske igrače, to bi bila samo usluga za jednu britansku reprezentaciju," kaže Sušić. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mene je obradovalo što smo mi u Velsu bili ekipa. Igrali smo otvoreno, ali ni u jednom trenutku nismo bili naivni i to je ono što mene raduje. Mislim da je puno onih koji su zadovoljni igrom u Velsu," kaže Sušić. 

"Sada da mi neko ponudi 1:1 ne bih potpisao, a nakon utakmice vidjet ćemo, možda i budem zadovoljan," rekao je Sušić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti