Sušić odabrao Zmajeve za Lihtenštajn i Kipar

Nova imena na Papetovom spisku

Sušić odabrao Zmajeve za Lihtenštajn i Kipar

Selektor Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safet Sušić ulazi u svoj treći mandat, a prva kvalifikaciona utakmica za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine je već devetog septembra. 

Naš najbolji tim odigrat će prije duela sa Kiprom na Bilinom polju i prijateljsku utakmicu sa Lihtenštajnom na tuzlanskom Tušnju. 

Selektor našeg nacionalnog tima u novi ciklus ulazi bez dosadašnjeg kapitena, Emira Spahića, koji je završio reprezentativnu karijeru, baš kao i Zvjezdan Misimović, rekorder po broju nastupa u nacionalnom timu. Od reprezentacije se oprostio i Senijad Ibričić. Na Papetovom spisku ovaj put našli su se: 

Golmani: Asmir Begović, Jasmin Fejzić, Ratko Dujković.

Defanzivci: Sead Kolašinac, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Mensur Mujdža, Avdija Vršajević, Sejad Salihović, Ognjen Vranješ.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: Miralem Pjanić, Izet Hajrović, Haris Medunjanin, Tino Sven Sušić, Goran Zakarić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Senad Lulić, Anel Hadžić, Muhamed Bešić.

Napadači: Edin Džeko, Vedad Ibišević, Edin Višća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.