Tomislav Tomić: Ne očekujem zvižduke na Grbavici

Fudbaler Zrinjskog pred derbi

Tomislav Tomić: Ne očekujem zvižduke na Grbavici

Zrinjski, koji je lider na tabeli BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine, u petak će u sklopu 27. kola gostovati na Grbavici kod Željezničara. 

Za obje momčadi predstojeći okršaj će biti od iznimne važnosti, a da sve osim poraza na Grbavici za Zrinjski predstavlja uspjeh za SportSport.ba je potvrdio i Tomislav Tomić koji je ranije sa velikim uspjehom nosio dres Željezničara.

"Utakmica na Grbavici koliko je bitna za nas, toliko je i za Željezničar. Znamo kakvi su igrači došli u klub tokom zimske pauze i radi se o zaista kvalitetnom protivniku, a sve osim poraza nas bi zadovoljilo ovaj put. Naravno, ako se pruži šansa pokušat ćemo pobijediti. Imamo možda najbolji igrački kadar u ligi i nadam se pravom spektaklu, a neka na kraju pobijedi bolji", izjavio je Tomić na samom početku razgovora za SportSport.ba. 

Tomić je svjestan činjenice da će borba za titulu biti neizvjesna do kraja sezone.

"Nijedna utakmica nije lagana. Mogli ste i sami vidjeti da se jedna Sloboda protiv Veleža borila do posljednje minute, tako da svako se bori za sebe. Mi imamo tri boda prednosti i ovo kolo će dosta utjecati, ali do samog kraja se neće znati ko je prvak. Nas sada čeka Željezničar, Sloboda kasnije ima utakmicu protiv Sarajeva koji se bori za Evropi. Bit će neizvjesno stvarno."

U prošlosti se Tomić sa Željezničarom nije rastao na najljepši način, ali bez obzira, ne očekuje zvižduke sa tribina. 

"Na Grbavici sam bio tri godine, bila je to uspješna epizoda, ali sa upravom kluba se nisam rastao na najbolji način. Međutim, sa navijačima sam imao korektan odnos, cijenili su me i to sam vraćao na terenu. Ne očekujem zvižduke i radujem se povratku na Grbavicu", kaže bivši član Xanthija. 

Redove mostarske momčadi Tomić je pojačao u zimskom prijelaznom roku i nije potpuno zadovoljan s onim što je dosad pružio.

"Imao sam ranije težak period u Grčkoj, vratio sam u BiH jer su mi bile potrebne utakmice i nisam napravio loš potez. Što se tiče moje igre, nisam posebno zadovoljan. Znam da mogu mnogo više, ali lakše bi bilo da sam došao na ljeto i da sam prošao duže pripreme. Moram istaći da sam u Zrinjskom prihvaćen odlično i ne razmišljam o skorijem odlasku. Ako dođe ponuda koja će zadovoljiti mene i klub, tek onda ću razmišljati da se ponovo vratim u inostranstvo", riječi su Tomića na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećanja radi, Željezničar i Zrinjski snage će odmjeriti u petak na stadionu Grbavica s početkom od 20:00 sati. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi