Travnik i TOŠK danas ostaju bez šefova struke?

Razlazi sa trenerima već dogovoreni?

Travnik i TOŠK danas ostaju bez šefova struke?

S. Mlaćo

Šesto kolo Prve lige Federacije BiH koštalo je posla još jednog trenera u Prvoj ligi Federacije BiH.

 Naime, nakon poraza od Iskre, ostavku na mjesto šefa struke Rudara iz Kaknja podnio je Elvedin Beganović.

Uprava Rudara je prihvatila istu, te su Kakanjci u potrazi za trenerom.

Špekuliše se da će Beganovića naslijediti Nijaz Kapo, koji je već imao priliku da vodi tim iz Kaknja.

Šesto kolo posla će vjerovatno koštati i još dvojicu trenera. Radi se o Adnanu Beganoviću (NK Travnik) i Igoru Remetiću (NK TOŠK Tešanj). 

NK Travnik je katastrofalno krenuo u novu sezonu Prve lige Federacije. Veziri imaju samo dva boda, te se nalaze na posljednjem mjestu. Dok su čelnici kluba krenuli u stabilizaciju kluba, izostao je rezultat na terenu, pa će Beganović vjerovatno postati bivši već u toku današnjeg dana. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

SportSport.ba saznaje kako će danas bez trenera sigurno ostati i NK TOŠK, pretposljednja momčad lige. Novajlije u Prvoj ligi Federacije nakon šest kola imaju tri boda, tačnije jednu pobjedu i pet poraza, a navodno je već dogovoren razlaz sa Igor Remetićem, trenutnim šefom struke. Remetić je jedan od najzaslužnijih za povratak TOŠK-a u Prvu ligu Federacije te pravu nogometnu euforiju koja je vladala u Tešnju, ali čini se da je za Tešanjce Prva liga Federacije bar za sada prevelik zalogaj.

Remetić bi, prema dostupnim informacijama, danas trebao se rastati sa čelnicima TOŠK-a, ukoliko se stvari naravno u posljednji čas ne promjene, što je veoma teško očekivati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi