Velež razbio TOŠK za prvu pobjedu u sezoni
Foto: FK Velež Facebook

Prva liga FBiH

Velež razbio TOŠK za prvu pobjedu u sezoni

E. Škorić

Nakon dva poraza, Velež je u trećem kolu Prve lige Federacije BiH upisao prve bodove, pošto je TOŠK savladao sa uvjerljivih 4:0.

Velež i TOŠK su u meč ušli s nulom na tabeli, pa je bilo jasno da će ili obje ili jedna ekipa doći do prvih bodova. Rođeni su ipak bili znatno kvalitetniji i bolji, pa su lako došli do prva tri boda.

Iako je TOŠK imao prvu šansu, kada je Hasanbašić glavom s pet metara pucao, a Abdihodžić odbranio, Velež je poveo u 38. minuti kada je Ćosić pogodio na asistenciju Mujezinovića.

U završnici prvog dijela dosuđen je penal za Velež, a Brandao je siguran za 2:0. Vlasić u završnici prvog dijela ne koristi ubačaj Brandaa, pa se na odmor odlazi kod rezultata 2:0.

Tatar je imao veliku šansu na početku drugog dijela, ali nije bio precizan. Ovčina je nakon prodora Ćosića povisio na 3:0. Do kraja je Velež mirno sačuvao prednost i došao do izuzetno vrijedne pobjede. Konačnih 4:0 postavio je Brandao.

Tešanjci ostaju bez bodova i nakon četiri kola, a priliku za popravni imaju narednog vikenda kada dočekuju Čapljinu.

Velež - TOŠK 4:0 

FK Velež: Abdihodžić, Mujezinović, Ćosić, Tatar, Vasić, Ovčina, Imamović, Carvalho, Brandao, Garcia, Doljančić. NK

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

TOŠK: Dizdarević, Bijedić, Hasanbašić, Hodžić, Mrguda, Kršić, Maglić, Gafurović, Lukomirak, Skulić, Suljić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi