Vitez dva kola prije kraja osigurao plasman u Premijer ligu

Vitežani sigurni protiv Budućnosti u 28. kolu

Vitez dva kola prije kraja osigurao plasman u Premijer ligu

E. Škorić

Nogometaši Viteza i službeno su od danas premijerligaš. Vitežani su savladali Budućnost i dva kola prije kraja drugoplasiranom Radničkom otišli na nedostižnih sedam bodova prednosti.

Vitez je u 28. kolu Prve lige FBiH ugostio Budućnost i sigurno slavio rezultatom 2:1. Ovaj poraz bi Banovićane mogao koštati ispadanja iz lige, dok Vitez slavi ulazak u elitni razred bh. nogometa.

Jasmin Smriko je u 21. minuti zabio za vodstvo Viteza, a samo tri minute kasnije domaćin je udvosturčio svoje vodstvo. Na 2:0 povisio je Vedran Vidović. 

Uspjeli su gosti smanjiti preko Mirnesa Salihovića u drugom dijelu, ali nisu izgjebli novi poraz, kao što nisu uspjeli odgoditi slavlje Viteza.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Vitez - Budućnost 2:1 (Smriko 21, Vidović 24/ Salihović)

VITEZ: Živković, Alić, Jurić, Jurčević, Šantić, Dedić, Imamović, Vidović, Pranjković, Ivešić, Smriko. BUDUĆNOST: Mujkić, Sliško, Čolić, Kavazović, Salihović, Čamrković, Kovačević, Imamović, Mujić, Džinić, Čergić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.