Željezničar razbio Lokomotivu, ali ima za čime žaliti

Remi u Zagrebu

Željezničar razbio Lokomotivu, ali ima za čime žaliti

Juniori Željezničara su danas u Zagrebu remizirali sa Lokomotivom rezultatom 1:1 u prvoj utakmici 2. kola Omladinske Lige prvaka.

Željezničar je u prvom poluvremenu bio mnogo bolji tim na terenu, ali je Lokomotiva imala prvu veliku priliku. Igrao se 16. minut kada je Skansi šutirao, a golman Dujmović sjajno odbranio i preusmjerio loptu u korner. Lokomotiva je u tim trenucima imala terensku inicijativu koja je brzo splasnula, i to je otprilike bilo to što se tiče igre hrvatskog prvaka u prvih 45 minuta.

Fudbaleri Omera Joldića su nedugo zatim počeli stvarati šanse. U 19. minuti zaprijetio je Žerić, a pet minuta kasnije i Šabanadžović. U 34. minuti Dacić je šutirao sa distance, golman Lokomotive vrlo nespretno reagovao i zamalo da ga lopta prevari i uđe u mrežu. Na kraju se naš tim morao zadovoljiti samo kornerom, nakon kojeg nije bilo opasnosti.

Igrao se 41. minut kada je Željezničar stigao do zasluženog vodstva. Šehić je ubacio iz kornera a Beširević glavom pogodio za veliko slavlje gostiju iz Sarajeva. Do kraja poluvremena, Željo je imao još dvije sjajne prilike i pravo je čudo kako na odmor nije otišao i sa većom prednošću. Prvo je u 43. minuti stoper Lokomotive napravio grešku koju Žerić nije iskoristio jer je previše oklijevao, da bi u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena isti igrač odlično uposlio Mujagića koji je bio neometan, ali je šutirao po sredini gola i Vasilj je odbranio.

Željo je i u nastavku utakmice imao više od igre i propustio je nekoliko kolosalnih prilika za 2:0. Denis Žerić je čak tri puta bio u velikoj šansi, ali danas definitivno nije bio njegov dan. Prilike su otišle u nepovrat, a onda je uslijedila kazna u 73. minuti.

Lokomotiva je tek iz drugog udarca u okvir gola Dujmovića došla do izjednačenja. Dunić je uradio većinu posla i dodao do Vranjkovića koji bez većih problema pogađa za 1:1. Samo četiri minute kasnije, strijelac izjednačujućeg gola dobio je drugi žuti karton i Lokomotiva je ostala sa desetoricom na terenu.

Igrao se 82. minut kada je dosuđen jedanaesterac za Lokomotivu, koji je bio i više nego diskutabilan. Omer Joldić i fudbaleri Željezničara bili su u nevjerici, ali pravda je zadovoljena jer je golman našeg prvaka Filip Dujmović sjajno odbranio udarac Ivana Skansija sa bijele tačke.

Do kraja utakmice, Željezničar je imao još jednu dobru priliku i to u 86. minuti ali je Denis Žerić i ovoga puta bio neprecizan. Ostalo je 1:1 i teško je reći mogu li u Željezničaru biti zadovoljni ovim rezultatom, s obzirom da su danas zaista zaslužili pobjedu po svemu što su prikazali na terenu.

U svakom slučaju, Plavi se u Sarajevo vraćaju sa pozitivnim i aktivnim rezultatom i očekuje se da u revanšu na Grbavici 22. novembra bude mnogo uzbuđenja.

Omladinska Liga prvaka, 2. kolo:

Lokomotiva - Željezničar 1:1 (Vranjković 73' - Beširević 41')

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Lokomotiva: Vasilj, Majcenić, Rufati, Brezina (K), Skansi, Vinogradac, Kastrati, Dunić, Krajinović, Mersinaj, Hubjer

Željezničar: Dujmović, A. Šehić, Beširević, Šabanadžović, Velić (K), Zilić, E. Šehić, Dacić, Mujagić, Žerić, Hajdarević.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti