Belgija savladala BiH na početku priprema

Turnir u Sloveniji

Belgija savladala BiH na početku priprema

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija BiH poražena je na turniru u Sloveniji od selekcije Belgije rezultatom 73:68.

Selekcija Damira Mulaomerovića je odlično ušla u meč. Na krilima Elmedina Kikanovića, koji je bio apsolutno nezaustavljiv za protivničku selekciju, naši košarkaši iz napada u napad podižu prednost i nakon deset minuta igre su imali osam poena prednosti, 20:12.

Belgijanci s druge strane niu uspijevali da pogađaju za tri. Mnogo su pokušavali, ali im nije polazilo za rukom, no nisu dopuštali našoj selekciji da napravi neku veću seriju i dodatno se odvoji.

Održavao je naš tim stečenu prednost tijekom druge dionice, ali su pali u samoj završnici, što je Belgija na kraju iskoristila, te serijom od 11:0 preokreću rezultat i na odmor odlaze sa poenom prednosti, 33:32.

Nastavak donosi igru koš za koš. Belgija je u nekoliko navrata imala četiri poena prednosti, ali ni naša selekcija nije dozvolila današnjem rivalu da se previše odvoji. Naš tim je odigrao bolje završnicu treće dionice nakon koje smo imali prednost od dva poena, 50:48.

Dosta izjednačena košarka igrala se i u posljednjoj dionici. Nijedan tim ije uspio da prelomi meč u svoju korist, pa je neizvjesno bilo do samog kraja. Ipak, na kraju je Belgija stigla do pobjede i plasmana u finale Adecco kupa.

Elmedin Kikanović je predvodio našu selekciju sa 20 poena, Džanan Musa je dodao 16, a Milan Milošević 13 ponena.

S druge strane Tabu je ubacio 18 poena.

Pripremni meč: 

BiH - Belgija 68:73  (20:12, 12:21, 18:15, 18:25)

BIH: Halilović 4, Kikanović 20, Musa 16, Zahiragić, Milošević 13, Atić, Buza, Delalić, Gajić, Gegić, Gordić 3, Stipanović 5, Sulejmanović 3, Vrabac 4.

BELGIJA: Boukichou 1, Gillet 8, Mwema 2, Salumu 13, Tabu 18, De Zeeuw, Iarochevitch 7, Kesteloot 5, Marchant 3, Schwartz 6, Tumba 5 , Vanwijn 5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi