Gordić nastavio sjajnu seriju, Nurkića muče sudije

Solidne partije bh. igrača

Gordić nastavio sjajnu seriju, Nurkića muče sudije

M. Šljivak

Protekle sedmice bh. košarkaški internacionalci su imali zapažene nastupe za svoje timove

Nakon što je imao nekoliko dominantnih sedmica u dresu Cedevite Jusuf Nurkić je u protekloj sedmici pružio nešto skorminije partije. Imao je mnogo problema s ličnim greškama pa je imao i malu minutažu, koja je direktno utjecala na njegov učinak.

U susretu Eurocupa protiv Oldenburga kojeg je Cedevita izgubila 72:64, Nurkić je imao devet poena i dva skoka, da bi u 11. kolu ABA lige na gostovanju u Podgorici ponovo imao problema s ličnim greškama, te je susret završio s pet poena i pet skokova.

Fantastičnu sezonu u dresu Igokee ima Nemanja Gordić. On je u porazu u Eurocupu od rumunskog Ploiestija 84:74, upisao 14 poena uz tri asistancije i dva skoka, dok je u ABA ligi protiv Cibone bio sjajan sa 18 poena i šest skokova. Za rumunski tim je igrao i Filip Adamović koji je ubacio dva poena, 

Mirza Teletović je u protekloj sedmici za Brooklyn Netse odigrao tri utakmice. Protiv Denvera je ostao bez poena, a zatim je Knicksima ubacio šest, a Milwaukee Bucksima tri poena.

Zack Wright je nastavio sa solidnim partijama. Devet poena je Wright ubacio u pobjedi Bamberga nad Efesom u Euroligi, a u ovom meču je dodao još sedam asistencija i četiri skoka. Tijekom vikenda Bamberg je dobio i Albu 73:69, a Zack je ubacio sedam poena uz šet asistencija i četiri skoka.

Muhamed Pašalić je za Reims ubacio 19 poena uz šest asistencija, dok su nešto skromniji učinak imali Nihad Đedović, koji je nakon povrede ubacio dva poena za Bayern, te Andrija Stipanović kojije imao dva poena, dva skoka i dvije asistencije u porazu Trabzona od Banvita. Isiti učinak je imao Nedžad Sinanović u porazu Valladolida.

Marko Šutalo je odigroa još jednu sjajnu partiju sa 20 poena u porazu njegovog Zadra od Zvezde.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti