Igokea igra FIBA Ligu šampiona?

KS BiH uputio zahtjev

Igokea igra FIBA Ligu šampiona?

KS BiH zatražio je od evropskog ogranka Svjetske košarkaške federacije da prvak naše zemlje nastupi u novoosnovanoj FIBA Ligi šampiona.

Igokea bi, ako odgovor bude potvrdan, igrala dva kola kvalifikacija. Mečevi prve runde na rasporedu su 27. septembra, a revanši dva dana kasnije.

"Poslali smo pismo FIBA u kojem tražimo da šampion BiH, Igokea, ima mjesto u kvalifikacijama i još čekamo odgovor. Trenutno, Aleksandrovčani nemaju to mjesto pa čekamo odgovor. Imamo neke nezvanične informacije da će naš prijedlog biti prihvaćen, ali zvaničan odgovor očekujemo krajem mjeseca", rekao je za "Glas Srpske" Aleksandar Fulurija, predsjednik KS BiH.

Neke ekipe iz orkuženja prijavile su nastup u ovom takmičenju u narednoj sezoni. Tu su prije svega predstavnici Srbije, Mega Leks i FMP.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi