Jusuf Nurkić propušta Eurobasket!

Zbog operacije koljena

Jusuf Nurkić propušta Eurobasket!

Mladi košarkaš Bosne i Hercegovine i centar NBA ekipe Denver Nuggetsa, Jusuf Nurkić, propustit će nastup naše najbolje košarkaške reprezentacije na ovogodišnjem Eurobasketu.

Nurkić ovoga ljeta neće biti na raspolaganju selektoru košarkaške reprezentacije naše zemlje Dušku Ivanoviću jer će morati na operaciju koljena nakon kojeg ga očekuje duga pauza.

Talentovanibh. centar koji je izabran u drugu rookie petorku NBA lige za ovu sezonu već odavno ima problema s koljenom, zbog čega nije igrao ni kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, kada je došao u sukob s rukovodstvomKSBiH.

Da će Nurkić propustiti Eurobasket potvrdio je i njegov menadžer Enes Trnovčević u izjavi za Dnevni avaz.

“Jusuf je vrhunski odglumio povredu na pripremama reprezentacije Bosne i Hercegovine prošle godine, sada će vrhunski odglumiti operaciju u Denveru, a još bolje će glumiti pauzu u narednih pet-šest mjeseci”, rekao je ironično Trnovčević, potvrđujući tako da Nurkić propušta EP.

Nurkić je napustio pripreme reprezentacije i otišao na pregled u Zagreb i nije se vratio na pripreme reprezentacije da bi u međuvremenu obavijestio kancelariju KS BiH da se neće vratiti u trening kamp jer njegova koljena nisu dobro i mora se liječiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.