Musa dobio nagradu za najboljeg mladog igrača na NBA kampu

Veliko priznanje za bh. košarkaša

Musa dobio nagradu za najboljeg mladog igrača na NBA kampu

E. Čaušević

Prethodnih dana u italijanskom Trevisu održavao se NBA kamp "Adidas Eurocamp" za najbolje mlade košarkaše iz Evrope na kojem su učestvovali i naši Džanan Musa i Amar Gegić.

Džanan Musa odigrao je nekoliko fenomenalnih utakmica kojima je oduševio NBA skaute. Oni su imali samo riječi hvale za mladog bh. košarkaša, a mnogi su rekli da će Musa biti među prvih pet pikova na NBA Draftu naredne godine.

Bh. košarkaš je odlučio da će naredne godine izaći na NBA Draft što je oduševilo mnoge. Musa je u Trevisu pokazao da se radi o sjajnom košarkašu, jednom od najboljih mladih u Evropi. To najbolje govori i ovogodišnji NBA kamp jer je Musa dobio najprestižniju nagradu.

Naime, u izboru trenera i skauta iz NBA lige koji su ovih dana radili sa talentovanim košarkašima Džanan Musa je dobio najprestižniju nagradu za najboljeg mladog košarkaša i igrača koji je najviše napredovao.

"Super je bilo kada se općenito sagleda, dosta dobrih trenera, dobrih savjeta i svega ostalog. Ovaj kamp je meni pomogao da shvatim da sam na dobrom putu ka NBA što sam zaključio u razgovorima sa trenerima i skautima koji su mi to dali do znanja", rekao je Musa za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi