Pobjede Partizana, Budućnosti i Čelika, sutra završnica

Memorijal Amna Fazlić

Pobjede Partizana, Budućnosti i Čelika, sutra završnica

D. Kurbegović

Ovog vikenda u zeničkoj Areni u organizaciji KŽK Čelik iz Zenice organizuje se 6. memorijalni turnir "Amna Fazlić" u spomen na tragično preminulu bivšu košarkašicu Čelika, koja je prije šest godina izgubila život.

Na ovogodišnjem turniru koji je po imenima i najjači dosad, učešće je uzelo šest ekipa: Čelik, Budućnost Podgorica, Partizan, Medveščak, Banovići i Željezničar. Danas su odigrane prve tri utakmice u okviru prvog dana turnira, a pobjede su odnijele ekipe Partizana, Budućnosti i Čelika.

Partizan- Željeznićar 62:58 (13-16, 13-14, 25-17, 11-11)

Višestruki prvak Srbije i bivši osvajač Regionalne lige ekipa Partizana, koja je dosta podmladila svoju ekipu  u odnosu na prethodne godine, danas je teškom mukom savladala ekipu Željezničara iz Sarajeva. U izuzetno neizvjesnoj utakmici, na kraju više koncentracije imale su igračice iz Beograda. Najraspoloženije igračice u pobjedničkoj ekipi bile su Marija Petrović sa 14 poena, Suzana Milovanović sa 12, te Marija Stojanović sa 11 poena. U redovima Željezničara jedina dvocifrena bila je Samra Omerbašić sa 17 poena.

Budućnost Podgorica- Banovići 97:66 (29-12, 17-18, 29-15, 22:21) 

Prvak Crne Gore ekipa Budućnosti iz Podgorice savladala je mladu ekipu Banovića, a od početka susreta bila je očigledna razlika u kvaliteti. Pobjednik se znao već nakon prve četvrtine, kada je Budućnost imala 17 poena razlike, do kraja utakmice razlika se povećavala, a priliku za igru treneri obje ekipe dali su svim igračicama. 

U redovima ekipe iz Crne Gore najbolja je bila Irena Matović sa 26 poena, te Jovana Popović sa 17 poena. U redovima Banovića istakle su se Danira Musić sa 22, te Maida Rahmanović sa 20 poena.

Čelik-Medveščak 69:59 (20:17, 22:12, 13:21, 14:9) 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Košarkašice Čelika u posljednjoj utakmici prvog dana u jednoj zanimljivoj i izjednačenoj utakmici savladale su ekipu Medveščaka iz Hrvatske. Domaće košarkašice bile su bolje u prve dvije četvrtine, ali su se gošće vratile u trećoj dionici, tako da se u posljednju četvrtinu ušlo sa rezultatom 55:50 za domaće košarkašice. U posljednjoj četvrtini uz dosta grešaka Čelik je sačuvao prednost te upisao pobjedu. U redovima domaće ekipe, fantastična je bila Tamara Kapor sa 24 poena, dok je Nataša Popović uz devet poena imala i 11 skokova. Kod Medveščaka najbolje su bile Nina Premasunac sa 16 poena, Patricia Bura i Anja Majstorović sa po 11 poena.

Sutra je na programu završnica turnira, podjela nagrada za najuspješnije ekipe i pojedince, te ceremonija zatvaranja ovog veoma jakog turnira, kada je u pitanju ženska košarka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.