Radonjić: Preslabo smo igrali da dobijemo Široki

Vujanović prezadovoljan

Radonjić: Preslabo smo igrali da dobijemo Široki

Momčad Široki Primorka je već u prvom kolu ABA lige priredio iznenađenje. Na Pecari je momčad Damira Vujanovića slavila protiv favorizirane Crvene Zvezde.

Trener gostujuće ekipe nije mogao biti zadovoljan igrom koju su prikazali njegovi igrači u današnjoj utakmici. Zvezda je na Pecaru došla sa 13 dobivenih pripremnih utakmica, no za slavlje u Širokom morali su biti na višem nivou.

„Čestitke Širokom na zasluženoj pobjedi. Početak utakmice smo bili na nivou ali to nije dugo trajalo. Igra kasnije, a posebno u obrani, je bila slaba da svladamo Široki. U drugom dijelu smo pokušali stići i prestići domaćine, no način na koji smo to radili nije bio pravi. U svakom slučaju, znali smo što nas čeka i da je teren u Širokom težak.“, rekao je  trener Zvezde Dejan Radonjić nakon utakmice.

Zadovoljan nije bio ni igrač Crvene Zvezde Marko Simonović koji je također istakao da su odigrali tek uvodnih nekoliko minuta na dobroj razini.

„Odigrali smo dobro samo nekih dvije – tri minute i poslije na mahove. Široki je zasluženo slavio i ja im čestitam.“, rekao je kratko Simonović.

S druge strane jedan od junaka Širokog bio je mladi Domagoj Bošnjak koji je odigrao fantastičnu utakmicu, kao da je već iskusan igrač, te je o pojedinim trenutcima vodio Široki do pobjede.

„Hvala navijačima na podršci, vodili su nas do pobjede. Čestitam i Zvezdi na fer i korektnoj igri. U najavi sam rekao da možemo dobiti i ne bih se bavio košarkom da u svaku utakmicu ne ulazim sa istim ciljem.“, rekao je Bošnjak.

Ništa manje sretan od Bošnjaka nije bio ni trener Široki Primorka Damira Vujanović koji je bio prezadovoljan i igrom i atmosferom.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

„Mislim da se pokazalo ono što smo najavljivali, da smo mladi i borbeni i da samo tako možemo slaviti. U početku smo igrali u grču, što zbog starta, pune dvorane ali isto tako zbog jakog protivnika. Imali smo egal utakmicu što smo i priželjkivali i na kraju smo to i iskoristili. Zvezda je odigrala ispod svog renomea i to je isto jedan razlog naše pobjede. No, već se moramo okrenuti idućem kolu i sve ovo zaboraviti te moramo pokazati da i na gostujućim utakmicama možemo isto ovako dobro odigrati. Hvala svim gledateljima i navijačima Škriparima koji su nam bili podrška, bili su naš „šesti igrač“.“, rekao je trener Širokog Primorka Damira Vujanović nakon utakmice.

U sljedećem kolu momčad Široki Primorka gostovat će u Kragujevcu kod Radničkog dok će Zvezda ponovno na gostovanje, ovog puta kod drugog bh predstavnika, ekipe Igokee.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.