Zvezda ostaje jedini neporažen tim ABA lige

Beograđani savladali Budućnost

Zvezda ostaje jedini neporažen tim ABA lige

Edmir Škorić

Košarkaši Crvene zvezde dekalsirali su podgoričku Budućnost sa 83:69 u derbiju šestog kola ABA lige.

U duelu jedinih neporaženih timova, Zvezda je bila bolja, što znači da je sada beogradski klub jedini neporaženi u regionalnom prvenstvu.

Serija Budućnosti od pet pobjeda je prekinuta u gostima kod euroligaša. Crveno-bijeli nisu dobro odigrali prvo poluvrijeme (34:40), ali su u nastavku napravili preokret.

Već u trećoj četvrtini je evidentan napredak u igri crveno-bijelih, a u zadnjih 10 minuta Budućnost je razbijena (29:10). 

Jaka Blažič je predvodio Zvezdu sa 18 poena, Marjanović je ubacio 12, po 11 Williams i Dangubić. Reynolds sa 18 i Šehović sa 15 poena bili su najefikasniji u gostujućem timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.