Horde zla će biti na tribini u petak, mjere policije ostaju iste
Kratko su bili na tribini protiv Veleža

Poslali poruku svim članovima pred Wwin lige

Horde zla će biti na tribini u petak, mjere policije ostaju iste

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nogometaši Sarajeva u petak igraju svoj meč prvenstva protiv Zvijezde 09 i ukoliko slave, ozvaničit će plasman u Evropu.

Navijači bordo kluba najavljuju veliku podršku timu iako protivnik nije neko zvučno ime, a u duelu sa Veležom bilo je veoma zanimljivo na tribinama Koševa.

Naime, najvjerniji navijači Sarajeva sa sjeverne tribine napustili su tribine nakon samo dvadesetak minuta zbog velikih mjera obezbjeđanja.

Uputili su i kritike na račun MUP KS, a podržao ih je i klub saopštenjem poslije meča.

Sada Horde zla najavljuju dolazak na meč, a navode da mjere policije ostaju na snazi.

Oglasi

"Napuštanje sjeverne tribine na prethodnoj utakmici bio je čin protesta protiv nepotrebno predugog pretresa od strane MUP-a KS koji je doveo do toga da su naši navijači na svoju matičnu tribinu, u svom gradu, ulazili sve do 20. minuta, a što nam se nije dogodilo ni na najneprijateljskijim stadionima i gradovima.

Nažalost, nedavno uvedene mjere koje imaju za cilj skrenuti fokus sa stvarih problema u našem okruženju ostaju na snazi. No, kako se ovaj put ista situacija ne bi ponovila, na sjevernoj tribini će biti otvorena oba ulaza na sve četiri kapije na kojima će biti po dvije kabine za pretres, tj. ukupno osam kabina.

Pozivamo sve kojima je bordo boja u srcu da kako u ovoj, tako i u narednoj domaćoj utakmici na kojoj će biti dodjela trofeja Ismir Pintol, u što većem broju pohodimo naš jedini dom - našu sjevernu tribinu.

PETAK, 10. MAJ U 20 SATI - SVI NA SJEVER!", naveli su iz UNFKS.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč na Koševu igra se od 20 sati.

Treba istaći da Sarajevo do kraja sezone očekuje i domaći susret sa Posušjem te gostovanje kod NK Široki Brijeg. Taj meč će biti odigran u Čitluku, pa Horde zla neće moći prisustvovati istom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Ministre KATICA, jeli ove mjere vrijde i za utakmice na kojim je domacin tvoj omiljeni željkan. FUJ FUJ, DAJ OSTAVKU, PRESTANI MALTRETIRATI BORDO NAVIJAČE..! MARŠ U ROGATICU.. !!!
3 1
Drakula
Kakvi debili od policije pa zna se da vatrogasci su znali unjeti pirotehnicka sredstva tako isto 4 5 dana prije ima stekova na sjeveru koliko ti bog hoce ostavi se i zavrseno. Ali zalasno je da na svoj stadion ulazis 20 min od pocetka igre
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi